Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το θρυλικό Jeep Wrangler θα συνεχίσει υπό τάση

Ελλάδα 5:40
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το θρυλικό Jeep Wrangler θα συνεχίσει υπό τάση

ΝΕΑ

Το θρυλικό Jeep Wrangler θα συνεχίσει υπό τάση

ΝΕΑ

Τα επόμενα χρόνια το εμβληματικό Jeep Wrangler θα αλλάξει τόσο όσο δεν άλλαξε στα 40 που προηγήθηκαν.   

Advertisement
Advertisement

Με το μέλλον της αυτοκίνησης να είναι δεδομένα η ηλεκτροκίνηση, κανένα μοντέλο και καμιά μάρκα δεν μπορεί να αποφύγει την εναρμόνιση. Για αυτό, η Jeep ετοιμάζει σταδιακά μία πλατφόρμα η οποία θα υποστηρίξει και ένα αμιγώς ηλεκτρικό Wrangler, ακόμα κι αν αυτή η ιδέα ξενίζει πολλούς.

Η επόμενη γενιά του δημοφιλέστερου και ικανότερου off-road μοντέλου της αμερικανικής εταιρείας που θα μπει στη γραμμή παραγωγής τα επόμενα χρόνια θα είναι μεν τετρακίνητη αλλά αυτό θα εξασφαλίζεται μέσω δύο ηλεκτροκινητήρων.

Advertisement
Advertisement

Πρόκειται για την πιο ριζική αλλαγή στην ιστορία του Wrangler μιας και μέχρι σήμερα, η πιο εξελιγμένη εκδοχή του είναι η plug-in υβριδική με μεγάλη απόδοση, ικανοποιητική οικονομία καυσίμου και μεγάλες δυνατότητες πέρα από την άσφαλτο.   

Η αποκάλυψη των μελλοντικών πλάνων για το Wrangler ήρθε μετά τη δημοσιοποίηση ορισμένων εγγράφων από τη μητρική εταιρεία της Jeep, τη Stellantis. H οποία υπέγραψε συμφωνία με το συνδικάτο των εργαζομένων στις ΗΠΑ, το United Auto Workers (UAW) η οποία περιλάμβανε και τον προγραμματισμό για κάποια αμερικανικά μοντέλα. Μεταξύ αυτών και του Wrangler.

Ο εξηλεκτρισμός δεν είναι όμως το άμεσο μέλλον για το Jeep Wrangler καθώς το 2025, αναμένεται να αποκτήσει ένα νέο plug-in υβριδικό σύστημα. Και ως γνωστόν, η υπάρχουσα υβριδική γενιά δεν έχει απογοητεύσει.

Advertisement

Η πλατφόρμα που ετοιμάζει η Jeep για την υποστήριξη αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων είναι η STLA και σε αυτήν θα βασίζεται και το μελλοντικό Wrangler. Χαρακτηριστικό της θα είναι η υποστήριξη πολύ μεγάλων μπαταριών που με τη σειρά τους θα εξασφαλίζουν μεγάλη αυτονομία. 

Advertisement

Για παράδειγμα, το 1500 REV που θα βασίζεται στην ίδια πλατφόρμα, θα διατεθεί με δύο επιλογές ηλεκτροκινητήρων, έναν των 168 kW και έναν των 229 kW. Ο πρώτος αναμένεται να έχει αυτονομία περίπου 560 χιλιόμετρα και ο δεύτερος περίπου 800.

Ό,τι μπορεί να περιμένει από το ηλεκτρικό Wrangler κάποιος, μπορεί να τα δει εν δράσει με το Magneto 3.0 που ουσιαστικά έχει βασιστεί στο θρυλικό τετρακίνητο και είναι αμιγώς ηλεκτρικό, αποδίδοντας 641 ίππους. Το παράδοξό του, είναι πως έχει… χειροκίνητο 6τάχυτο κιβώτιο.

Advertisement

Εφόσον υπάρχει ακόμα πολύ μέλλον για το αμιγώς ηλεκτρικό Jeep Wrangler, η αναμονή των φανατικών της off-road δράσης θα πρέπει να περιοριστεί στο Jeep Recon το οποίο υπόσχεται δυναμικές off-road δυνατότητες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Στην Ευρώπη το νέο Jeep Wrangler 2024
Το Jeep Wrangler 4xe κατακτά τις ΗΠΑ
Το αμιγώς ηλεκτρικό Ram 1500 REV αυξάνει τις επιλογές του είδους (+video)