Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ποιο είναι το best-seller plug-in υβριδικό στην Ευρώπη;

Ελλάδα 10:50
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ποιο είναι το best-seller plug-in υβριδικό στην Ευρώπη;

ΝΕΑ

Ποιο είναι το best-seller plug-in υβριδικό στην Ευρώπη;

ΝΕΑ

Οι πωλήσεις PHEV μοντέλων στη Γηραιά Ήπειρο γνωρίζουν μεγάλη αύξηση.

Advertisement
Advertisement

Στην κορυφή των ευρωπαϊκών πωλήσεων plugin υβριδικών μοντέλων επέστρεψε το Mitsubishi Outlander PHEV, όσον αφορά το διάστημα Ιανουάριος-Οκτώβριος 2020.

Αναλυτικότερα, το… επαναφορτιζόμενο υβριδικό SUV της ιαπωνικής εταιρείας ταξινόμησε 22.262 μονάδες, 1.000 περισσότερες από το μοντέλο που βρίσκεται στη δεύτερη θέση, σύμφωνα με τη JATO Dynamics, η οποία παρέχει δεδομένα για την ανάλυση των τάσεων της αγοράς.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, το 2020, οι πωλήσεις PHEV μοντέλων φτάνουν τα 58.000 αυτοκίνητα, με το plug-in υβριδικό Outlander να φιγουράρει στην κορυφή στην κατηγορία των PHEV SUV (3.294 πωλήσεις). Παράλληλα, συνιστά το τρίτο plugin υβριδικό μοντέλο σε πωλήσεις, ανεξαρτήτως κατηγορίας, στη βρετανική αγορά.

Advertisement
Advertisement

Επιπροσθέτως, έρευνα που διενήργησε η Mitsubushi Motors στο Ηνωμένο Βασίλειο, καταδεικνύει πως το 92% των κατόχων PHEV μοντέλων, φορτίζει το όχημα αρκετές φορές την εβδομάδα.

Ενδιαφέρον εύρημα, ακόμη, συνιστούν οι καθημερινές μετακινήσεις, σχεδόν τα ¾ των οποίων (72%) υλοποιούνται αποκλειστικά με τη χρήση ηλεκτρικής ενέργειας (λειτουργία EV), στο Η.Β.

Advertisement

Πληροφορίες για το Mitsubishi Outlander PHEV

Το μοντέλο τροφοδοτείται από έναν βενζινοκινητήρα των 2,4 λίτρων και ένα ηλεκτρικό μοτέρ, με τη συνδυαστική απόδοση να αντιστοιχεί σε 224 ps και 338 Nm ροπής. Επίσης, ενσωματώνει μπαταρία χωρητικότητας 13,8 kWh, η οποία επιτρέπει τη διάνυση 57 χλμ. αμιγώς ηλεκτρικά.

Advertisement

Όπως ανακοινώνει η εταιρεία και βάσει WLTP, η μεικτή κατανάλωση του plug-in υβριδικού Outlander αποτυπώνεται σε 2 λτ./100 χλμ.

Διαβάστε επίσης:

Advertisement

Βίντεο: Γνωρίστε το Mitsubishi Outlander PHEV

Mitsubishi Outlander PHEV: Το χαμηλότερο κόστος επισκευής της μπαταρίας

Mitsubishi Space Star: Με πλούσιο εξοπλισμό άνεσης & ασφάλειας