Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Mitsubishi Outlander PHEV: Το χαμηλότερο κόστος επισκευής της μπαταρίας

Ελλάδα 19:58
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Mitsubishi Outlander PHEV: Το χαμηλότερο κόστος επισκευής της μπαταρίας

ΝΕΑ

Mitsubishi Outlander PHEV: Το χαμηλότερο κόστος επισκευής της μπαταρίας

ΝΕΑ

Ανάμεσα στα προτερήματα του best seller υβριδικού Outlander PHEV, η Mitsubishi έρχεται να προσθέσει και αυτό της χαμηλότερης τιμής για τυχόν αντικατάσταση μπαταριών.

Advertisement
Advertisement

Το Outlander PHEV διαθέτει μια μπαταρία μεγάλης χωρητικότητας 13,8 kWh και έναν νέο βενζινοκινητήρα 2,4 λίτρων, ο οποίος επιτρέπει μεγαλύτερη αυτονομία από οποιοδήποτε άλλο υβριδικό όχημα.

Είναι το Νο1 plug-in hybrid μοντέλο στην Ευρώπη και είναι τόσο δημοφιλές γιατί αποδεικνύεται ιδανικό για τις καθημερινές μετακινήσεις, στη δουλειά ή στο σχολείο, αλλά και για εκδρομές το Σαββατοκύριακο. Ευρύχωρο, άνετο και εξαιρετικά ευχάριστο στην οδήγηση. Οι παραπάνω είναι οι κυριότεροι λόγοι για τους οποίους το Outlander PHEV έτυχε θερμής υποδοχής από το Ευρωπαϊκό αγοραστικό κοινό και μέχρι στιγμής οι πωλήσεις του έχουν ξεπεράσει κατά πολύ τις 200.000 καθιστώντας το μοντέλο της Mitsubishi, το πιο δημοφιλές plug-in hybrid μοντέλο από τότε που λανσαρίστηκε. Προφανώς στα πλεονεκτήματά του, αναγνωρίζεται και το γεγονός ότι έχει όλες τις χάρες ενός ιδιαίτερα πρακτικού SUV, συνδυασμένες με σύγχρονη υβριδική τεχνολογία.

Advertisement
Advertisement

Είναι ένα SUV με το καλύτερο στην κατηγορία σύστημα τετρακίνησης. Το σύστημα μετάδοσης της κίνησης και στους 4 τροχούς, είναι ένα από τα πλέον ευφυή και τεχνολογικά προηγμένα συστήματα 4WD της αγοράς, χάρη και στο σύστημα S-AWC (Super All Wheel Control) που βοηθά στον έλεγχο της μετάδοσης της ροπής του κινητήρα ανά τροχό. Πρόκειται για μια τεχνολογία που η Mitsubishi εξελίσσει από τη δεκαετία του 1980. Σε αυτό το προηγμένο σύστημα τετρακίνησης, η υβριδική τεχνολογία ταιριάζει απόλυτα και αναβαθμίζει τη συνολική εικόνα του ικανού για κάθε διαδρομή αυτοκινήτου. Η φόρτιση των μπαταριών είναι τόσο εύκολη, όσο και αυτή ενός smartphone.

Το Outlander PHEV δίνει τη δυνατότητα της σύνδεσης σε μια απλή, τυπική πρίζα τοίχου οικιακού δικτύου. Εκεί που απλά συνδέεται, φορτίζει και είναι έτοιμο να διανύσει 57 χιλιόμετρα μόνο με τη χρήση της ηλεκτρικής ενέργειας. Με ένα μέσο όρο ημερήσιων χιλιομέτρων για την κάλυψη της διαδρομής γραφείο- σπίτι που έχει υπολογιστεί στα 8 χιλιόμετρα, το Outlander PHEV κοστίζει περίπου 25 λεπτά του ευρώ ημερησίως, σε καθημερινό κόστος λειτουργίας κατά τη διάρκεια του οποίου μπορεί και να μην χρειαστεί να χρησιμοποιηθεί καθόλου ο βενζινοκινητήρας. Επιπλέον, με εκπομπές CO2 μόλις 46 g/km, το Outlander PHEV είναι το μοναδικό τετρακίνητο SUV της μεγάλης κατηγορίας στην ελληνική αγορά που πληροί τις προϋποθέσεις μηδενικού φόρου για εταιρικούς χρήστες.

Advertisement

Και δεν είναι μόνο αυτό! Στην Ελλάδα, όλα τα καινούργια οχήματα που έχουν εκπομπές CO2 κάτω από 90 gr/km, απαλλάσσονται από την υποχρέωση καταβολής του ετήσιου τέλους κυκλοφορίας και το Outlander PHEV, με τα 46 g/km CO2 που εμφανίζει, είναι προφανώς απαλλαγμένο από την υποχρέωση τελών κυκλοφορίας. Με τον τρόπο αυτό, το Mitsubishi Outlander PHEV που συνδυάζει τις αρετές πολλών κατηγοριών, αποτελεί μια ιδιαίτερα έξυπνη επιλογή αγοράς για όποιον θέλει να έχει δύο ισχυρούς ηλεκτροκινητήρες που συνεργάζονται με έναν προηγμένο βενζινοκινητήρα.

Advertisement

Η 8ετής εγγύηση (ή 160.000 χιλιόμετρα, με εγγυημένη χωρητικότητα 70%) που συνοδεύει την καλή λειτουργία των μπαταριών μαζί με την 5ετή ολόκληρου του αυτοκινήτου από τη Mitsubishi, είναι κάτι που απολαμβάνει κανείς με το Outlander PHEV από την πρώτη στιγμή της κατοχής και της χρήσης του. Ένα ακόμα σημαντικό πλεονέκτημα για τα δεδομένα των υβριδικών και ηλεκτρικών αυτοκινήτων που εμφανίζει το μοντέλο της Mitsubishi, είναι και το κόστος αντικατάστασης των μπαταριών μετά το πέρας της 8ετίας και αν τυχόν παρουσιαστεί τέτοια ανάγκη. Το κόστος της επισκευής με αντικατάσταση στοιχείων μπορεί να ανέλθει σε περίπου 2.500 ευρώ και στην περίπτωση που χρειαστεί αντικατάσταση όλο το σύστημα των μπαταριών μετά από κάποιο ατύχημα, το κόστος ενδεικτικά ανέρχεται κοντά στις 7.500 ευρώ και είναι από το χαμηλότερο που μπορεί να εντοπίσει κανείς με τα σημερινά δεδομένα.

Διαβάστε επίσης:
Mitsubishi Outlander PHEV: Μηδενικός Φόρος για Εταιρικούς Χρήστες

Advertisement