Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ποιο Honda Civic Type R πέτυχε τελικά το ρεκόρ;

Ελλάδα 1:47
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ποιο Honda Civic Type R πέτυχε τελικά το ρεκόρ;

ΝΕΑ

Ποιο Honda Civic Type R πέτυχε τελικά το ρεκόρ;

ΝΕΑ

Η είδηση για το νέο ρεκόρ του καινούργιου Honda Civic Type R στην πίστα του Nurburgring, ήταν λίγο πολύ αναμενόμενη αλλά προκύπτουν νέα, ενδιαφέροντα στοιχεία για το μοντέλο.

Advertisement
Advertisement

Μπορεί για την παγκόσμια αγορά να έχει μικρή σημασία αλλά το νέο Type R, όπως προκύπτει, θα έχει και μια νέα «ελαφρωμένη» έκδοση.

Για να πετύχει το νέο ρεκόρ στην πίστα του Nurburgring στην κατηγορία των προσθιοκίνητων παραγωγής, η Honda χρησιμοποίησε τη νέα «ελαφρωμένη» έκδοση Type R-S. Είναι μια έκδοση προφανώς ειδική, που σύμφωνα με την εταιρεία θα είναι διαθέσιμη στις αγορές της Ευρώπης, πλην εκείνων που αφορούν στα δεξιοτίμονα αυτοκίνητα, καθώς επίσης και των ΗΠΑ.

Advertisement
Advertisement

Το νέο Civic Type R S, διατίθεται χωρίς κλιματισμό, αισθητήρες στάθμευσης, κάμερα οπισθοπορείας και ηλεκτρικούς καθρέφτες, με την επιλογή αυτή να έχει γίνει για εξοικονόμηση βάρους. Σε ότι μας αφορά, η έκδοση αυτή είναι καλοδεχούμενη, ενώ το ότι το νέο ρεκόρ επιτεύχθηκε με αυτή, είναι ένα στοιχείο που πρέπει να αναφερθεί ξεχωριστά.

Θυμίζουμε πως το προηγούμενο Type R ήταν ο κάτοχος του ρεκόρ το 2017 στην πίστα που τότε ήταν κατά 200 μέτρα μικρότερη σε μήκος από ότι σήμερα που είναι 20,8 χιλιόμετρα. Στο μεσοδιάστημα, το ρεκόρ στην κατηγορία των προσθιοκίνητων παραγωγής, έγινε από το Renault Megane RS Trophy-R το 2019) και τώρα, η «τάξη αποκαταστάθηκε» από τη Honda παίρνοντας και πάλι τα ηνία στον άτυπο αυτό αγώνα μεταξύ των εταιρειών.

Για την ιστορία, ο χρόνος που έκανε το νέο Honda Civic Type R –είπαμε, στην ελαφρωμένη του «S» εκδοχή- ήταν 7:44,881”, ενώ το προηγούμενο ρεκόρ, εκείνο του Megane ήταν 7:45,389”. Εκτός όμως της ειδικής αυτής ελαφρωμένης έκδοσης, που αποκαλύφθηκε με την ευκαιρία του ρεκόρ, υπάρχει και ένας ακόμα αστερίσκος που αυτή τη φορά έχει να κάνει με τα ελαστικά του αυτοκινήτου.

Advertisement

Το Type R έχει ελαστικά πρώτης τοποθέτησης τα Michelin Pilot Sport 4S σε διάσταση 265/30 ZR19 αλλά το αυτοκίνητο με το οποίο σημειώθηκε το νέο ρεκόρ, χρησιμοποίησε Michelin Pilot Sport Cup 2 Connect. Η διαφορά μεταξύ των δύο, είναι μάλλον σημαντική, μια και τα δεύτερα, έρχονται πολύ πιο κοντά σε ημισλίκ, πιο εξειδικευμένης χρήσης αν και όχι αποκλειστικά για πίστα. To video από την επίτευξη του νέου ρεκόρ, μπορείτε να το παρακολουθήσετε εδώ.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Honda Civic e:HEV: Βραβευμένη σχεδιαστική προσέγγιση (+video)
Δοκιμή: Honda CB750 Hornet
Η Honda με 3 ηλεκτρικά πρωτότυπα στη Σαγκάη