Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ποιο αυτοκίνητο κόβεται συνεχώς από τα ΚΤΕΟ;

Ελλάδα 7:46
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ποιο αυτοκίνητο κόβεται συνεχώς από τα ΚΤΕΟ;

ΝΕΑ

Ποιο αυτοκίνητο κόβεται συνεχώς από τα ΚΤΕΟ;

ΝΕΑ

Μεταξύ 111 μοντέλων, υπάρχει ένα που… κατακτά έναν διόλου κολακευτικό τίτλο.

Advertisement
Advertisement

Όλες οι ευρωπαϊκές χώρες προσπαθούν να βεβαιωθούν ότι τα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα είναι σε καλή κατάσταση, για να διατηρούνται στο δρόμο.

Γι’ αυτό προωθούν τις τακτικές επιθεωρήσεις, οι οποίες διαφέρουν από χώρα σε χώρα. Είναι αυτό που στην Ελλάδα, όλοι γνωρίζουμε ως ΚΤΕΟ.
Σε αυτή την ιδιαίτερη περίπτωση τώρα, το συγκεκριμένο αυτοκίνητο κόβεται ίσως στα πιο αυστηρά από τα Ευρωπαϊκά ΚΤΕΟ που υπάρχουν, όπως είναι αυτά της Γερμανίας.

Το Tesla Model 3 μόλις άρχισε να περνά από αυτούς τους ελέγχους στη Γερμανία και έχει ήδη κερδίσει έναν διόλου κολακευτικό τίτλο: το όχημα με τις περισσότερες αστοχίες ελέγχου μεταξύ 111 άλλων μοντέλων.

Advertisement
Advertisement

Η Technischer Überwachungsverein (TÜV, ή Ένωση Τεχνικής Επιθεώρησης) πρέπει να επιθεωρήσει τα αυτοκίνητα στη Γερμανία για πρώτη φορά, τρία χρόνια μετά την παράδοσή τους στους πρώτους ιδιοκτήτες τους.

Μετά από αυτό, πρέπει να επανεξετάζονται κάθε δύο χρόνια. Σύμφωνα με την Auto Bild, το 14,7% όλων των αξιολογημένων μονάδων Model 3 απέτυχε στον έλεγχο. Ο μέσος όρος επίπληξης μεταξύ των 111 μοντέλων που ήταν τόσο παλιά, όσο το Model 3 ήταν 5,7%. Το γερμανικό περιοδικό και η TÜV έχουν μια συνεργασία για τη δημοσίευση της ετήσιας έκθεσης μεταχειρισμένων αυτοκινήτων. Η φετινή μελέτη βασίστηκε σε 10.225.866 γενικές επιθεωρήσεις (HUs, ή Hauptuntersuchung).

Advertisement

Αυτή είναι η πρώτη φορά που το Model 3 εμφανίζεται στην αναφορά, αλλά όχι η πρώτη φορά που ένα Tesla απογοητεύει. Τον Ιανουάριο του 2022, η TÜV αποκάλυψε ότι το Model S ήταν επίσης το χειρότερο ηλεκτρικό όχημα με μπαταρία ( BEV ) στην έκθεση. Η ναυαρχίδα της αμερικανικής εταιρείας είχε τότε ποσοστό απόρριψης 10,7%. Ο μέσος όρος εκείνη τη χρονιά ήταν 4,7%. Μόνο που απέτυχε να είναι το χειρότερο μεταξύ των 128 οχημάτων με έως και τρία χρόνια χρήσης, λόγω του Dacia Duster και του Dacia Logan, που το ξεπέρασαν σε αστοχίες επιθεώρησης.

Σύμφωνα με την Auto Bild, τα περισσότερα από τα ελαττώματα στο Model 3 αφορούσαν εξαρτήματα ανάρτησης και δίσκους φρένων. Αυτή άλλωστε, είναι και η βασική αιτία για τις συχνές ανακλήσεις των αυτοκινήτων της εταιρείας του Ίλον Μασκ. Το Model S είχε προβλήματα με τα φώτα ομίχλης και τη μεσαία σκάλα, αλλά τα ψαλίδια του ήταν το κύριο μέλημά του.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Νέο Zeekr 007: Δεν είναι για τον… 007, αλλά η Tesla έχει νέο αντίπαλο!
Δοκιμή: Tesla Model S Plaid
Πού έχει λογική να κατασκευάζεται το Tesla των 25.000 δολαρίων;