Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ποιοι είναι οι μεγαλύτεροι influencers της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας;

Ελλάδα 1:45
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ποιοι είναι οι μεγαλύτεροι influencers της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας;

ΝΕΑ

Ποιοι είναι οι μεγαλύτεροι influencers της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας;

ΝΕΑ

Στην περιβόητη λίστα του περιοδικού ΤΙΜΕ για τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους του 2021 βρίσκονται και δύο κορυφαία στελέχη της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας.

Advertisement
Advertisement

Είναι μία από τις πιο “καυτές” λίστες της χρονιάς η οποία αναδεικνύει τα πιο σημαντικά και επιδραστικά πρόσωπα σε όλο τον κόσμο. Ο λόγος για την λίστα “Μost Influential People of The Year” του περιοδικού ΤΙΜΕ, η οποία είναι γεμάτη από τους συνήθεις πολιτικούς και διάφορου τύπου celebrities.

Στην λίστα αυτή βρίσκονται και -μόνο- δύο άνθρωποι που σχετίζονται με την αυτοκινητοβιομηχανία. Ο ένας είναι ο συνήθης ύποπτος, ο Elon Musk. Και η άλλη είναι η CEO της General Motors, η Mary Barra.

Και οι δύο είναι τα κορυφαία ονόματα στην παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία, καθώς μεταξύ άλλων είναι και οι κύριοι υπεύθυνοι για την μετατόπιση της αγοράς προς την ηλεκτροκίνηση.

Advertisement
Advertisement

Όπως αναφέρει το TIME, η Barra οργανώνει την μεγαλύτερη αλλαγή που έχει γίνει στα 113 χρόνια της ιστορίας της GM, έχοντας ως στόχο την πώληση μόνο ηλεκτρικών αυτοκινήτων μέχρι το 2035.

H εταιρία σκοπεύει να προσφέρει 30 ηλεκτρικά οχήματα σε όλο τον κόσμο μέχρι τα μέσα της δεκαετίας. Πρόκειται για μία ταχύτατη μεταστροφή για μία εταιρία του μεγέθους της GM, η οποία θέλει μέχρι το 2025 το 40% των μοντέλων της να είναι ηλεκτρικά μέχρι το 2025.

Advertisement

Σε ό,τι αφορά τον Μusk, η παρουσία του στην λίστα είναι μάλλον αυτονόητη, καθώς ολόκληρος ο πλανήτης κρέμεται από τα χείλη του, ή για την ακρίβεια από τα tweet του. Αν και αρκετές φορές καλύτερα θα ήταν να μη μιλά, η Tesla υπό την διεύθυνσή του έχει απογειωθεί και έχει οδηγήσει και ολόκληρη την αυτοκινητοβιομηχανία σε εντελώς νέα φάση.

Οι πωλήσεις των αυτοκινήτων της Tesla βρίσκονται αυτή την στιγμή στο απόγειό τους, οι επενδύσεις και τα νέα εργοστάσια ανοίγουν μέσα στο 2021 ενώ και η κεφαλαιοποίησή της ξεπερνά τα 600 δισεκατομμύρια ευρώ. Και όλα αυτά από έναν άνθρωπο που έκλεισε τα 50 του χρόνια φέτος. Πώς να μην είναι μέσα στους πιο επιδραστικούς ανθρώπους του πλανήτη ένας τέτοιος χαρακτήρας;

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πώς στρίβει υπό πίεση το Tesla Model Y; (+video)
Το Tesla Model S εκθρόνισε την Porsche Taycan Turbo στο Nurburgring
H GM ετοιμάζει μεγάλη επένδυση για μπαταρίες τις ΗΠΑ