Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

H GM ετοιμάζει μεγάλη επένδυση για μπαταρίες τις ΗΠΑ

Ελλάδα 19:14
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

H GM ετοιμάζει μεγάλη επένδυση για μπαταρίες τις ΗΠΑ

Mobility

H GM ετοιμάζει μεγάλη επένδυση για μπαταρίες τις ΗΠΑ

Mobility

Η GM στοχεύει να εξασφαλίσει την τροφοδοσία λιθίου για την παραγωγή μπαταριών για έως και έξι εκατομμύρια ηλεκτρικά αυτοκίνητα μέχρι τα μέσα του 2024.

Advertisement
Advertisement

Το project θα περιλαμβάνει μια επένδυση πολλών εκατομμυρίων δολαρίων σε ένα εργοστάσιο στην Καλιφόρνια.

Πρόκειται για μια συμφωνία που θα βοηθήσει τη GM να αναπτύξει τα projects της Controlled Thermal Resources (CTR) Ltd που βρίσκεται κοντά στο Salton Sea της Καλιφόρνια, 160 μίλια νοτιοανατολικά του Λος Άντζελες. «Με την εξασφάλιση και τη διαμόρφωση της αλυσίδας εφοδιασμού λιθίου στις ΗΠΑ, πετυχαίνουμε στη διασφάλιση της ικανότητάς μας να κατασκευάζουμε ισχυρά, οικονομικά και με μεγάλη αυτονομία ηλεκτρικά αυτοκίνητα, ενώ ταυτόχρονα συμβάλλουμε στον μετριασμό των περιβαλλοντικών επιπτώσεων και στην προσθήκη λιθίου χαμηλότερου κόστους στην αγορά συνολικά», ανέφερε ο Doug Parks, εκτελεστικός διευθυντής της GM. «Η GM ανυπομονεί να συνεργαστεί με τη CTR, εκτός από τους κρατικούς και τοπικούς ηγέτες, για την επίτευξη αυτών των στόχων» συνέχισε.

Advertisement
Advertisement

Αν και το ακριβές ποσό που θα επενδυθεί στο σύνολό του, δεν έχει αποκαλυφθεί, η συμφωνία αποτελεί μέρος της πρόσφατα ανακοινωμένης από την GM της επένδυσης 35 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην τεχνολογία που αφορά στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Το νέο αυτό project υπόσχεται να είναι φιλικό προς το περιβάλλον χάρη στη διαδικασία γεωθερμικής εξόρυξης. Η μέθοδος περιλαμβάνει την άντληση πολύ ζεστής, πλούσια σε λίθιο άλμης από δεξαμενές στα 2.400 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της γης και τη χρήση αυτής της θερμότητας για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας. Αυτή η δύναμη χρησιμοποιείται στη συνέχεια για την εξαγωγή του λιθίου από την άλμη, η οποία επιστρέφεται πίσω στα έγκατα της γης. Η διαδικασία δεν απαιτεί ανοιχτά ορυχεία και μεγάλες δεξαμενές εξάτμισης άλμης, καθιστώντας την πιο «πράσινη» από άλλες υπάρχουσες μεθόδους. Είναι χαρακτηριστικό το ότι θα εκπέμπει 15 φορές λιγότερο CO2 από τα ορυχεία λιθίου της Αυστραλίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
GM: Εισβάλλει ακόμη πιο βαθιά στην ηλεκτροκίνηση
Το ηλεκτρικό GMC Hummer γίνεται και στρατιωτικό
Μόνο ηλεκτρικά μοντέλα από την GM έως το 2035

Advertisement

 

 

Advertisement

 

 

 

Advertisement