Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πώς στρίβει υπό πίεση το Tesla Model Y; (+video)

Ελλάδα 10:10
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πώς στρίβει υπό πίεση το Tesla Model Y; (+video)

ΝΕΑ

Πώς στρίβει υπό πίεση το Tesla Model Y; (+video)

ΝΕΑ

Το αμιγώς ηλεκτρικό SUV της Tesla υποβλήθηκε σε τεστ αποφυγής ταράνδου και εντυπωσίασε με την ευκολία που ελίχθηκε ανάμεσα στους κώνους.

Advertisement
Advertisement

Ξεχωριστό είναι το ενδιαφέρον που έχουν τα τεστ αποφυγής ταράνδου – κοινώς γνωστά και ως moose tests πόσο μάλλον όταν διεξάγονται από τους μετρ του είδους, τους Ισπανούς συναδέλφους μας από το km77.

Αυτή τη φορά στο μικροσκόπιο των test drivers βρέθηκε το αμιγώς ηλεκτρικό SUV Tesla Model Y, το οποίο πέρασε με επιτυχία τη δοκιμασία, δείχνοντας πως δεν… τρομάζει να στρίψει υπό πίεση.

Όπως αναφέρεται στο παρακάτω βίντεο, το Model Y επέδειξε ιδιαίτερα ελεγχόμενες αντιδράσεις, κάτι που επέτρεψε στο μοντέλο να ελιχθεί ανάμεσα στους κώνους χωρίς να χτυπήσει κάποιον.

Advertisement
Advertisement

Οι άνθρωποι του km77 επιδοκιμάζουν το σύστημα διεύθυνσης και το set-up της ανάρτησης, την ίδια ώρα που θετικές ήταν οι εντυπώσεις και από την παρεμβατικότητα του συστήματος ευστάθειας (ESC).

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως το Model Y ολοκλήρωσε τη δοκιμασία, εισερχόμενο στη στροφή με ταχύτητα 83 χλμ./ώρα. Πρόκειται για ένα νούμερο που το κατατάσσει στην ίδια –τιμητική- κατηγορία με τα Tesla Model 3 και Ford Focus.

Advertisement

Πολύ καλή συμπεριφορά επέδειξε και στη δοκιμασία του σλάλομ, με τους ελιγμούς ανάμεσα στους κώνους να γίνονται απρόσκοπτα –παρά την αυξημένη απόστασή του από το έδαφος.

Το Tesla Model Y διατίθεται στη χώρα μας σε δύο εκδόσεις, την Long Range και Performance. Αμφότερες κινούνται από δύο ηλεκτροκινητήρες, που στην έκδοση Performance συνδράμουν στην ολοκλήρωση του σπριντ 0-100 χλμ./ώρα σε 3,7 δλ.

Advertisement

H έκδοση Long Range ξεκινά από τα 60.990 ευρώ, όταν για την Performance η μάρκα αξιώνει 66.990.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Tesla Model X: Πήρε την πόρτα στο… χέρι (+video)
Video: Δε φαντάζεσαι τι μπορείς να κάνεις με ένα Tesla!
Tesla «έδωσε» τον οδηγό του στην αστυνομία

Advertisement