Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ποιοι Έλληνες απέκτησαν το 25% της Mercedes-Benz Hellas;

Ελλάδα 6:39
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ποιοι Έλληνες απέκτησαν το 25% της Mercedes-Benz Hellas;

ΝΕΑ

Ποιοι Έλληνες απέκτησαν το 25% της Mercedes-Benz Hellas;

ΝΕΑ

Το deal εξαγοράς της Mercedes Benz Hellas το 2022 ξεπέρασε κατά πολύ τα 100 εκατομμύρια ευρώ καθιστώντας το ένα από τα μεγαλύτερα (ίσως και το μεγαλύτερο) που έχουμε δει στον κλάδο του αυτοκινήτου…

Advertisement
Advertisement

Τον Φεβρουάριο του 2023 η Mercedes Benz Hellas άλλαξε χέρια και πέρασε (τυπικά) σε μία νέα εταιρεία. Ήταν κάτι που άλλωστε γνωρίζαμε από τον Αύγουστο του 2022, οπότε και ανακοινώθηκε η αλλαγή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος.

Όπως οι περισσότεροι γνώριζαν, η εταιρεία που απέκτησε τις μετοχές της Mercedes Benz Hellas ήταν μία νέα που βρισκόταν κάτω από την ομπρέλα του ελβετικού Ομίλου Frey. Ο συγκεκριμένος όμιλος είναι ο μεγαλύτερος στην Ευρώπη σε μερίδια πωλήσεων καινούργιων αυτοκινήτων καθώς ξεπερνά τις 500.000 μονάδες ετησίως. Την ίδια ώρα διαθέτει σχεδόν 700 σημεία πώλησης για 44 (!) μάρκες ενώ ο συνολικός αριθμός εργαζομένων ξεπερνά τους 22.000.

Αυτό τουλάχιστον γνωρίζαμε μέχρι… σήμερα καθώς το ρεπορτάζ έβγαλε ειδήσεις. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η νέα εταιρεία που απέκτησε και τυπικά την εισαγωγική των αυτοκινήτων Mercedes στην Ελλάδα, αποτελείται όχι από έναν αλλά από «δύο μετόχους». Ο πρώτος αφορά στον ελβετικό Όμιλο ο οποίος κατέχει το 75% των μετοχών ενώ το υπόλοιπο 25% βρίσκεται στα χέρια μίας ελληνικής εταιρείας που ανήκει στην οικογένεια Δαμάσκου – Τοπούζογλου που την γνωρίζουμε από τις αντιπροσωπείες Lamda (κάθετες μονάδες, Mercedes, Toyota και Hyundai). Στη συγκεκριμένη οικογένεια παλαιότερα ανήκε και η εισαγωγική εταιρεία Lancia.

Advertisement
Advertisement

Ενδιαφέρον από Άραβες, Κινέζους, Σουηδούς και Έλληνες…

Η νέα εταιρεία που δημιουργήθηκε ανέλαβε και το managent της Mercedes στην Ελλάδα με σκοπό να διεισδύσει ακόμα περισσότερο στην αγορά και να κερδίσει επιπλέον μερίδια. Σύμφωνα με τις πληροφορίες για τα επόμενα δύο χρόνια δεν θα υπάρξουν αλλαγές στην εταιρεία, ενώ αργότερα που θα δημιουργηθούν και νέες δραστηριότητες ίσως υπάρξουν μετακινήσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πόσο κοστίζει μία Ferrari στην Ελλάδα και πόσο στην Ελβετία;
Η Mansory έχει αδυναμία στις χρυσές Mercedes G-Class
Τα «σπάει» και στον αέρα η Honda

Advertisement