Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ποιοί αγοράζουν τελικά ηλεκτρικά στην Ευρώπη;

Ελλάδα 3:03
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ποιοί αγοράζουν τελικά ηλεκτρικά στην Ευρώπη;

ΝΕΑ

Ποιοί αγοράζουν τελικά ηλεκτρικά στην Ευρώπη;

ΝΕΑ

Η τάση για την αγορά αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκίνητων είναι διαρκώς αυξητική. Πόσα από αυτά προορίζονται για εταιρική χρήση και πόσα είναι ιδιόκτητα;

Advertisement
Advertisement

Το ενδιαφέρον του κοινού για να αποκτήσει ένα ηλεκτρικό μοντέλο αυξάνεται συνεχώς και τα στοιχεία δείχνουν ότι η ζήτηση θα παραμείνει μεγαλύτερη από την ως τώρα δυνατότητα των εταιρειών να παράγουν τον απαιτούμενο αριθμό για να την καλύψουν.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύτηκαν από την «JATO Dynamics»,  το πρώτο τρίμηνο του 2022 οι πωλήσεις των ηλεκτρικών οχημάτων στην Ευρώπη αφορούν στην απόκτησή τους από εταιρείες σε ποσοστό 50,2% και το υπόλοιπο 49,8% σε ιδιώτες.

Advertisement
Advertisement

Όπως αναφέρουν οι αναλυτές της  εταιρείας, η σχεδόν ισομοιρασμένη αναλογία μεταξύ των δύο κατηγοριών αγοραστών είναι ένα σημαντικό θέμα που αφορά στα ταμεία των αυτοκινητοβιομηχανιών. Κι αυτό επειδή αφενός οι ιδιώτες πληρώνουν περισσότερα χρήματα για την απόκτηση τους –λόγω του ότι συνήθως επιλέγουν υψηλότερο επίπεδο εξοπλισμού– και αφετέρου λόγω του γεγονότος ότι σε μια μαζική παραγγελία ο πελάτης απαιτεί φτηνότερη τιμή αγοράς ανά όχημα.

Βεβαίως, στην έρευνα της «JATO Dynamics» αναφέρεται και το γεγονός πως όλοι οι ενδιαφερόμενοι έχουν κίνητρο να αποκτήσουν ένα αμιγώς ηλεκτροκίνητο όχημα χάρη στα οικονομικά κίνητρα που δίνουν πολλές κυβερνήσεις της Ευρώπης με τη μορφή επιδότησης.

Advertisement

Επίσης, επισημαίνεται ότι οι πωλήσεις των αυτοκινήτων αυτής της τεχνολογίας αφορούν σε πραγματικές καταχωρίσεις και δεν είναι «πλασματικές» υπό την έννοια ότι οι αυτοκινητοβιομηχανίες τις χρεώνουν στους επίσημους αντιπρόσωπους τους.

Τέλος, στην έρευνα καταγράφεται διαφορετική ποσόστωση και τάση αγοράς αναφορικά με τα Plug-in Hybrid μοντέλα συγκριτικά με ό,τι ισχύει για τα αμιγώς ηλεκτρικά. Όπως αναφέρεται σε αυτή, το πρώτο τρίμηνο του έτους που διανύουμε το 69% των νέων μοντέλων αυτής της τεχνολογίας αποκτήθηκαν ως στόλος οχημάτων είτε από εμπορικές εταιρείες είτε από επιχειρήσεις ενοικιάσεως και το υπόλοιπο 31% από ιδιώτες.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Τα ηλεκτρικά οδηγούν σε κατάρρευση την αγορά αυτοκινήτου;

Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για το «Κινούμαι Ηλεκτρικά ΙΙ» (+video)
Ιστορική συμφωνία Honda και Sony για τα ηλεκτρικά