Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ποιες είναι οι δύο εταιρείες που έχουν το προβάδισμα στα ηλεκτρικά;

Ελλάδα 20:19
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ποιες είναι οι δύο εταιρείες που έχουν το προβάδισμα στα ηλεκτρικά;

ΝΕΑ

Ποιες είναι οι δύο εταιρείες που έχουν το προβάδισμα στα ηλεκτρικά;

ΝΕΑ

Δύο εταιρίες θα κυριαρχήσουν στην αγορά των ηλεκτρικών μέσα στην δεκαετία. Και ανάμεσά τους δεν είναι καμία ευρωπαϊκή.

Advertisement
Advertisement

Το παγκόσμιο τοπίο των πωλήσεων ηλεκτρικών οχημάτων στα επόμενα χρόνια προβλέπεται να είναι μία μονομαχία μεταξύ της Tesla και της BYD, αφήνοντας πίσω τον όμιλο Volkswagen, σύμφωνα με την ανάλυση του Bloomberg Intelligence.

Ενώ η Tesla έμεινε προσωρινά πίσω από την BYDστις πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων με μπαταρίες κατά το τέταρτο τρίμηνο, το Bloomberg προβλέπει ότι η Tesla θα διατηρήσει ετήσιο προβάδισμα κατά τα επόμενα χρόνια μέχρι το τέλος της δεκαετίας.

Οι πιθανότητες της Volkswagen στην κούρσα των ηλεκτρικών έχουν μειωθεί σημαντικά, σύμφωνα με τους αναλυτές.

Advertisement
Advertisement

Προβλέπουν ότι τα μοντέλα με κινητήρα εσωτερικής καύσης θα συνεχίσουν να κυριαρχούν στα κέρδη της VW, ενώ η εταιρεία θα δυσκολεύεται να ανταγωνιστεί στο τμήμα των EV.

Η αύξηση του ανταγωνισμού μεταξύ των κατασκευαστών ηλεκτρικών οχημάτων με μπαταρίες αναμένεται να προκαλέσει επιθετικό ανταγωνισμό τιμών, επηρεάζοντας ενδεχομένως τα περιθώρια κέρδους.

Οι αναλυτές προβλέπουν επίσης ότι η αγορά των αμιγώς ηλεκτρικών ενδέχεται να παραμείνει κατακερματισμένη, με την Tesla να είναι ο κύριος παγκόσμιος παίκτης έως ότου άλλες μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες παρουσιάσουν τις πλατφόρμες επόμενης γενιάς έως το 2026-27.

Advertisement

Οι αναλυτές υπογραμμίζουν τις ανησυχίες σχετικά με την υποτονική ανάπτυξη της αγοράς των ηλεκτρικών λόγω του προβληματισμού των καταναλωτών για τις περιορισμένες υποδομές γρήγορης δημόσιας φόρτισης και τις υψηλές τιμές, σημειώνοντας την Κίνα ως εξαίρεση όπου η υιοθέτηση των EV παραμένει ισχυρή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι προοπτικές του Bloomberg για τη θέση της VW στον τομέα των ηλεκτρικών έχουν μειωθεί αισθητά τους τελευταίους 18 μήνες, καθώς σε προηγούμενη μελέτη είχε προβλεφθεί ότι η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία θα ξεπερνούσε την Tesla το 2024.

Advertisement

Όμως τελικά τα πράγματα στην αγορά αλλά και οι καθυστερήσεις από την πλευρά της VW οδήγησαν στην σημερινή κατάσταση, που όπως φαίνεται είναι μη αναστρέψιμη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Γιατί η Volkswagen κάνει πιο προσιτά τα ηλεκτρικά της;
Ποια είναι η πραγματική αυτονομία των ηλεκτρικών;
Αυτές οι εταιρείες υπερδιπλασίασαν τις πωλήσεις τους το 2023