Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ποιας εταιρίας πρόεδρος θαυμάζει το μεγαλύτερο ανταγωνιστή του;

Ελλάδα 13:41
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ποιας εταιρίας πρόεδρος θαυμάζει το μεγαλύτερο ανταγωνιστή του;

ΝΕΑ

Ποιας εταιρίας πρόεδρος θαυμάζει το μεγαλύτερο ανταγωνιστή του;

ΝΕΑ

Για τον περισσότερο κόσμο οι επικεφαλής των μεγάλων αυτοκινητοβιομηχανιών είναι ορκισμένοι αντίπαλοι. Όμως στην πραγματικότητα τα πράγματα είναι αρκετά διαφορετικά

Advertisement
Advertisement

Είναι προφανές ότι οι μεγάλες εταιρίες κατασκευής αυτοκινήτων βρίσκονται σε έναν διαρκή ανταγωνισμό ο οποίος τις περισσότερες φορές δεν είναι στρωμένος με ροδοπέταλα και αβρότητες.

Όμως μακριά από τους πίνακες των πωλήσεων και τα εταιρικά κέρδη, δεν λείπουν και οι περιπτώσεις που τα “μεγάλα κεφάλια” εκφράζουν την εκτίμησή τους για τους αντιπάλους. Όχι από κάποιου είδους ευγενή άμιλλα αλλά από αληθινή αναγνώριση της αξίας του αντιπάλου.

Τέτοιες περιπτώσεις σπανίζουν, γι’ αυτό και όταν συμβαίνουν γίνονται πρωτοσέλιδα. Και αυτή τη φορά αφορά την σχέση του προέδρου του γκρουπ Stellantis και εκείνου του γκρουπ VW.

Advertisement
Advertisement

O CEO του γκρουπ Stellantis, Carlos Tavares, δήλωσε πρόσφατα ότι “τρέφει βαθύ σεβασμό για τον CEO του γκρουπ VW Herbert Diess”.

Και συνέχισε λέγοντας: “νομίζω πως πρόκειται για έναν εμπνευσμένο ηγέτη, και του βγάζω το καπέλο για αυτά που προσπαθεί να επιτύχει”.

Ο Tavares μάλιστα έφθασε στο σημείο να πει ότι η Stellantis με τις 14 ανεξάρτητες μάρκες χρησιμοποιεί την VW “ως σημείο αναφοράς για πολλά πράγματα”.

Advertisement

Και κατέληξε υποστηρίζοντας ότι “μόνο ο χρόνος θα δείξει ποιος κατάφερε να πραγματοποιήσει την δική του στρατηγική”.

Ο Όμιλος Stellantis ετοιμάζει την επόμενη μέρα του, στην οποία περιλαμβάνονται 75 διαφορετικά ηλεκτρικά μοντέλα για όλο τον κόσμο.

Advertisement

Έχοντας ως στόχο το μηδενισμό των εκπομπών CO2 από όλες του τις δραστηριότητες μέχρι το 2038, ο Όμιλος Stellantis έχει καταστρώσει ένα σχέδιο για την επόμενη μέρα, μέρος του οποίου είναι και η επίτευξη ενός στόχου πωλήσεων. Αυτός προβλέπει την ετήσια διάθεση παγκοσμίως, πάνω από 5 εκατομμύρια ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Αυτό θα το πετύχει προσφέροντας περισσότερα από 75 ηλεκτρικά στην αγορά, μέχρι το 2030, από ένα σύνολο 100 νέων μοντέλων που θα πρέπει να περιμένουμε έως τότε.

Advertisement

Η αυτοκινητοβιομηχανία θέλει τα ηλεκτρικά να αντιπροσωπεύουν το σύνολο των πωλήσεών της στην Ευρώπη και το 50% των πωλήσεων στις ΗΠΑ από όλες τις μάρκες του Ομίλου Stellantis.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Stellantis: Σημαντική κερδοφορία κόντρα στην κρίση
Η Stellantis πουλά τμήμα του ιστορικού Lingotto
Νέος 6κύλινδρος από τη Stellantis