Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Ποια μάρκα και σε ποια χώρα θα πουλά μόνο ηλεκτρικά;

Ελλάδα 7:27
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ποια μάρκα και σε ποια χώρα θα πουλά μόνο ηλεκτρικά;

Mobility

Ποια μάρκα και σε ποια χώρα θα πουλά μόνο ηλεκτρικά;

Mobility

Από τον Ιανουάριο του 2024 ένας εισαγωγέας αυτοκινήτων Volkswagen στην Ευρώπη έχει αποφασίσει να σταματήσει τη διάθεση μοντέλων της εταιρείας με συμβατικούς κινητήρες.

Advertisement
Advertisement

Στην προκειμένη περίπτωση, η κίνηση αυτή «προλαβαίνει» την εφαρμογή της νομοθετικής ρύθμισης κατά δύο ολόκληρα χρόνια.

Η Volkswagen Moller Mobility Group, αποφάσισε πως από την 1η Ιανουαρίου του 2024 θα εισάγει μόνο ηλεκτρικά αυτοκίνητα, καταργώντας τη διάθεση συμβατικών αλλά και plug in υβριδικών. Με τον τρόπο αυτό, η εισαγωγική εταιρεία των μοντέλων της Volkswagen στη Νορβηγία, θα… κουνήσει το μαντήλι στους κινητήρες εσωτερικής καύσης δύο χρόνια νωρίτερα από ότι είναι προγραμματισμένο να ζητήσει η κυβέρνηση.

Στη Νορβηγία, με νέο νόμο που ψηφίστηκε πρόσφατα, όλες οι ταξινομήσεις νέων επιβατικών αυτοκινήτων θα πρέπει να αφορούν μόνο αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα από το τέλος του 2025 και μετά.

Advertisement
Advertisement

Μια ματιά στο σύνολο της Νορβηγικής αγοράς, δίνει αρκετά μεγάλη σημασία στην απόφαση αυτή του εισαγωγέα της VW, καθώς στις νέες ταξινομήσεις το να φτάσει η χώρα στο 100% των νέων αυτοκινήτων να είναι αμιγώς ηλεκτρικά, πλησιάζει με βήμα ταχύ. Φέτος, τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα αντιπροσώπευσαν πάνω από το 70% των νέων ταξινομήσεων.

Ο Ulf Tore Hekneby, επικεφαλής του εισαγωγέα Volkswagen, ελπίζει πως άμεσα το μερίδιο της VW στη Νορβηγία, από 18% που είναι σήμερα, μπορεί να φτάσει πολύ γρήγορα –ίσως και πριν το τέλος του έτους- στο 22%.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ξεπούλησε το Volkswagen ID. Buzz στην Ευρώπη
VW Golf R με κατεστραμμένη οροφή κυκλοφορεί κανονικά
Το VW Golf θύμα των ηλεκτρικών;

Advertisement