Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ποια είναι τα μοντέλα που προτιμούν οι Ευρωπαίοι;

Ελλάδα 1:28
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ποια είναι τα μοντέλα που προτιμούν οι Ευρωπαίοι;

ΝΕΑ

Ποια είναι τα μοντέλα που προτιμούν οι Ευρωπαίοι;

ΝΕΑ

Τα στοιχεία των πωλήσεων καινούργιων αυτοκινήτων στην Ευρώπη για τον Απρίλιο εμπεριέχουν εκπλήξεις, δείχνουν την προτίμηση των αγοραστών αλλά και μια συγκεκριμένη τάση.

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με τα δεδομένα της Dataforce GmbH, οι αγοραστές καινούργιων αυτοκινήτων στις 27 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στο Ηνωμένο Βασίλειο και στα τέσσερα κράτη που συνιστούν την Ευρωπαϊκή Ζώνη Ελευθέρων Συναλλαγών (EFTA) δείχνουν μια αλλαγή στην επιλογή τους σε σχέση με ό,τι ίσχυε πέρυσι.

Βάσει των στοιχείων που ανακοινώθηκαν για τον Απρίλιο και αφορούν στο 98% των συνολικών, πρώτο σε πωλήσεις για τον συγκεκριμένο μήνα ήταν το Dacia Sandero. Μάλιστα, το μοντέλο βρέθηκε στην κορυφή της σχετική λίστας για τρίτη φορά στους πρώτους τέσσερις μήνες του 2024.

Συγκεκριμένα, τον Απρίλιο πούλησε 24.835 μονάδες, αριθμός ο οποίος είναι αυξημένος κατά 37% συγκριτικά με αυτές του ίδιου περυσινού μήνα. Η εμπορική πορεία του από τις αρχές του έτους είναι πολύ καλή και αυτό σημαίνει ότι ο συνολικός όγκος τους είναι ο μεγαλύτερος όλων, στο πρώτο τετράμηνο του έτους.

Advertisement
Advertisement

Στη δεύτερη θέση των πωλήσεων ήταν το Volkswagen Golf, με 21.592 μονάδες. Ο αριθμός τους είναι αυξημένος κατά 65% συγκριτικά με αυτές του Απριλίου του 2023.

Τρίτο ήταν το Renault Clio. Το γαλλικό supermini σημείωσε 19.310 καινούργιες ταξινομήσεις, αριθμός που αντιστοιχεί σε αύξηση κατά 24% σε σχέση με αυτές του ίδιου περυσινού μήνα.

Στην τέταρτη θέση κατετάγη το Volkswagen T-Roc με 19.225 πωλήσεις (ή αύξηση κατά 16%), πέμπτο ήταν το Peugeot 208 με 17.273 ταξινομήσεις (αύξηση κατά 18% σε σχέση με τον Απρίλιο του 2023) και στην έκτη θέση βρέθηκε το Skoda Octavia.

Advertisement

Αξιοσημείωτη -αλλά με αρνητικό τρόπο- ήταν η απουσία της Tesla και των μοντέλων της όχι μόνο από την πρώτη δεκάδα αλλά και από την πρώτη εικοσάδα. Συγκεκριμένα, τον Απρίλιο το πιο δημοφιλές μοντέλο της (στην Ε.Ε., το Ηνωμένο Βασίλειο και τις χώρες της ΕΖΕΣ, συνολικά) ήταν το Model Y, το οποίο κατετάγη στην 26η θέση της σχετικής λίστας.