Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ποια είναι τα νέα δεδομένα για τη Mercedes G-Class;

Ελλάδα 21:31
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ποια είναι τα νέα δεδομένα για τη Mercedes G-Class;

ΝΕΑ

Ποια είναι τα νέα δεδομένα για τη Mercedes G-Class;

ΝΕΑ

Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία, δεν περιορίζεται στον εξηλεκτρισμό του δυναμικού off-roader…

Advertisement
Advertisement

Η Mercedes-Benz θα λανσάρει μια facelifted έκδοση της G-Class το επόμενο έτος, η οποία θα αντλήσει στοιχεία από τον επερχόμενο… ηλεκτρικό αδελφό της EQG, για να προσφέρει σημαντικές βελτιώσεις στην οικονομία καυσίμου.

Την είδηση αποκάλυψε ο επικεφαλής του project, Δρ. Έμεριχ Σίλερ. Τόσο η EQG, όσο και η facelift έκδοση, με κινητήρα εσωτερικής καύσης, που θα «τρέξουν παράλληλα, διαθέτουν σχεδόν ίδιο στυλ με την τρέχουσα G-Class, αν και η Mercedes έχει εισαγάγει μια σειρά από βελτιώσεις του αμαξώματος, για να το κάνει όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικό.

«Με την EQG το πρώτο μας καθήκον ήταν να διατηρήσουμε τη σχεδίαση του αυτοκινήτου, αλλά να βελτιώσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο την αεροδυναμική.

Advertisement
Advertisement

Οι περισσότεροι πελάτες δεν θα το δουν, ακόμα κι αν στέκονται μπροστά από το αυτοκίνητο, αλλά η αλλαγή σε ορισμένες περιπτώσεις, είχε μια πραγματικά δραματική βελτίωση στην αεροδυναμική», τόνισε ο Σίλερ και συμπλήρωσε:

«Βελτιώσαμε πραγματικά την αεροδυναμική, χωρίς να αλλάξουμε το σχήμα και ό,τι μάθαμε με την ηλεκτρική έκδοση θα το υιοθετήσουμε και στα μοντέλα με τους κινητήρες εσωτερικής καύσης. Έτσι, όταν έρθει το facelift του χρόνου, τα αυτοκίνητα θα έχουν και τις περισσότερες από τις αεροδυναμικές βελτιώσεις, με σημαντική μείωση στην κατανάλωση καυσίμου».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Απεργία εργαζομένων σε Stellantis, Ford και General Motors
Η τιμή του ηλεκτρικού Renault Megane E-Tech στην Ελλάδα
Πότε θα έρθει στην Ελλάδα το βενζινοκίνητο Jeep Avenger;