Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Ποια είναι η νέα μάρκα της VW;

Ελλάδα 12:49
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ποια είναι η νέα μάρκα της VW;

Mobility

Ποια είναι η νέα μάρκα της VW;

Mobility

Με το θέμα είχαμε ασχοληθεί και το 2020, όταν ήταν στα σκαριά η εξαγορά της μητρικής εταιρείας που έχει την International από την VW και τώρα φαίνεται πως υπάρχουν εξελίξεις.

Advertisement
Advertisement

Για την VW το επαναλανσάρισμα της International είναι μια κίνηση για να παρουσιάσει ανταγωνιστικά μοντέλα σε κατηγορίες από τις οποίες «λείπει» μέχρι σήμερα.

Ακούγεται όλο και πιο έντονα η φήμη σύμφωνα με την οποία η VW θα φέρει σε ψηφοφορία στο διοικητικό της συμβούλιο, τη δημιουργία ξεχωριστής εταιρείας που θα διαχειρίζεται εμπορικά σήματα με τα οποία θα μπορεί να παρουσιάσει πιο εξειδικευμένες προτάσεις για την αγορά. Η Volkswagen έχει υπό εξέταση μια τέτοια κίνηση στις ΗΠΑ προκειμένου να παρουσιάσει ηλεκτρικά μοντέλα μια ρετρό διάθεση, επαναφέροντας τα πρότυπα της μάρκας International. Η International ήταν αρκετά γνωστή στην Αμερικάνικη αγορά χάρη στο χαρακτηριστικό μοντέλο της Harvester Scout.

Advertisement
Advertisement

Το Scout ήταν ένα μοντέλο που στην εποχή του (από τη δεκαετία του ’60, έως εκείνη του ’80), ήταν άμεσα ανταγωνιστικό απέναντι στο Ford Bronco και προφανώς, τώρα έχουν δημιουργηθεί οι κατάλληλες συνθήκες για να επαναληφθεί εκείνη η συνθήκη. Το θέμα δεν είναι νέο, μια και η Volkswagen απέκτησε το όνομα Scout μέσω της συγχώνευσης της θυγατρικής της Traton με τη Navistar το 2021, καθώς η τελευταία κατέχει τα δικαιώματα του ονόματος. Αυτό που μπορούμε να πούμε με σχετική σιγουριά, είναι πως ένα πιθανό επαναλανσάρισμα του ονόματος, θα μπορούσε να αφορά σε ένα εκτός δρόμου ηλεκτρικό μοντέλο, που θα τοποθετείται στην αγορά με πολύ καλύτερα τιμολογιακά δεδομένα από ότι –για παράδειγμα- το SUV της Rivian (R1S).

Μια τέτοια προσπάθεια θα μπορούσε να βοηθήσει τη Volkswagen να πετύχει το φιλόδοξο πλάνο της, σύμφωνα με το οποίο έως το 2025 θα να είναι η εταιρεία με τις περισσότερες πωλήσεις ηλεκτρικών μοντέλων στον κόσμο. Για το στόχο αυτό, αναμφίβολα ένα δημοφιλές μοντέλο όπως θα είναι το Scout, θα βοηθήσει ιδιαίτερα σημειώνοντας πολλές πωλήσεις στις ΗΠΑ (και όχι μόνο). Σίγουρα θα έχουμε πολλά περισσότερα να πούμε, μετά το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας και την ψηφοφορία που θα γίνει για το αν θα προχωρήσει το θέμα αυτό.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
VW T-Roc: Τι αλλάζει στη νέα γενιά
Η Rivian αύξησε τις τιμές 20% και ο Musk την χλευάζει!
Ένα «γυμνό» Ford Bronco κατακτά όλα τα τερέν (video)

Advertisement

 

 

 

Advertisement