Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τι είναι το Liquid Wind που μπορεί να σώσει τους θερμικούς κινητήρες;

Ελλάδα 21:45
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τι είναι το Liquid Wind που μπορεί να σώσει τους θερμικούς κινητήρες;

ΝΕΑ

Τι είναι το Liquid Wind που μπορεί να σώσει τους θερμικούς κινητήρες;

ΝΕΑ

Τι δουλειά μπορεί να έχουν τα φορτηγά της Geely στη μακρινή Δανία;

Advertisement
Advertisement

Οι Κινέζοι εκμεταλλεύονται την τεχνογνωσία της Volvo και δοκιμάζουν μία παραλλαγή της μεθανόλης ως εναλλακτικό καθαρό καύσιμο.

Ο.. Υγρός Άνεμος (Liquid Wind) ή αλλιώς “ηλεκτρική” μεθανόλη παράγεται από δεσμευμένο CO2 (με τη βοήθεια ανανεώσιμων πηγών ενέργειας) και υδρογόνο, ενώ μπορεί να θεωρηθεί ως ένα καθαρό καύσιμο για τον πλανήτη. Η Δανία που αποτελεί χώρα πρότυπο για την προστασία του περιβάλλοντος, στηρίζει κάθε εναλλακτική που μπορεί να βοηθήσει μελλοντικά στο αύριο του πλανήτη μας.

Advertisement
Advertisement

Το Liquid Wind έχει χρησιμοποιηθεί και στο παρελθόν όταν η Maersk το δοκίμασε σε ένα από τα τάνκερ της όταν αυτό μάλιστα έπλεε συμβολικά προς το λιμάνι της Δανίας. Αυτές τις μέρες η Geely έχει εστιάσει στις εκπομπές βλαβερών ουσιών στο περιβάλλον, έτσι ώστε να διαπιστωθεί αν όντως μπορεί αυτό το καύσιμο να αποτελέσει μία σοβαρή εναλλακτική. Αρχικά οι δοκιμές αφορούν τα φορτηγά που αποτελούν μεγαλύτερο ερωτηματικό όσον αφορά την «καθαρή» καύση και αργότερα θα μπορούσε να δοκιμαστεί και σε αυτοκίνητα.

Το εναλλακτικό καύσιμο θα μπορούσε να αποτελέσει τη σωτηρία των κινητήρων εσωτερικής καύσης που οδεύουν προς τη δύση τους -ίσως και άδικα- και μία τέτοια εξέλιξη θα άλλαζε άρδην τα δεδομένα. Το e-methanol, όπως επίσης αποκαλείται, είναι πιο πυκνό από το υδρογόνο και μπορεί να αποθηκευτεί πιο εύκολα, ενώ η Siemens Energy το έχει χαρακτηρίσει ως «πράσινο» καύσιμο που μπορεί να αντικαταστήσει το πετρέλαιο και τα υποπαράγωγα του.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Τουρκικά ηλεκτρικά λεωφορεία στο Μόναχο
TOGG: Προσηλυτίζει τους Τούρκους στα ηλεκτρικά
Ρωσία: «Αέρα» τα ηλεκτρικά από τα διόδια