Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ποια είναι η επετειακή Lotus Exige;

Ελλάδα 17:49
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ποια είναι η επετειακή Lotus Exige;

ΝΕΑ

Ποια είναι η επετειακή Lotus Exige;

ΝΕΑ

Η Lotus Exige Cup 430 Type 25 έχει προσθέτει μοναδικές βελτιώσεις στο κορμί της, τέτοιες που την καθιστούν μοναδική σε αυτή την επετειακή περιορισμένη εκτέλεση. Μια νέα συνολική σχεδίαση εμπνευσμένη από το Type 25 της Formula 1 αλλά και τις έντονες καταβολές από το αγωνιστικό παλμαρέ της μάρκας.

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ (gt@newsauto.gr)

Μια ειδική έκδοση της Lotus έχει ήδη αποκαλυφθεί, αυτή τη φορά πρόκειται για μια περιορισμένη έκδοση παραγωγής της Exige Cup 430, η οποία ονομάζεται Type 25. Είναι μια επετειακή έκδοση που γιορτάζει την Type 25 Formula 1, το πιο επιτυχημένο αγωνιστικό αυτοκίνητο που παράχθηκε ποτέ από την εταιρία Norfolk, κερδίζοντας 14 Grand Prix του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της F1, δύο πρωταθλήματα οδηγών και δύο πρωταθλήματα Κατασκευαστών. Θα παραχθούν μόνο 25, με τιμή για το κάθε πολύτιμο κομμάτι που θα προσεγγίζει τις 110.000 λίρες.

Μηχανικά, αυτή η ειδική έκδοση Exige παραμένει αμετάβλητη από το βασικό αυτοκίνητο, την 430. Αυτό σημαίνει ότι φορά έναν V6 3,5 λίτρων βενζίνης τοποθετημένο στη μέση, στέλνοντας τη δύναμη στους πίσω τροχούς μέσω ενός 6τάχυτου μηχανικού κιβωτίου ταχυτήτων. Το 0-100 km/h απαιτεί μόλις 3,3 sec, ενώ η Lotus υπολογίζει την τελική ταχύτητα στα 290 km/h. Αυτό που καθιστά την Type 25 μοναδική συγκριτικά με την Exige Cup 430 είναι τα σχεδιαστικά στοιχεία που εμπνέονται από το αγωνιστικό αυτοκίνητο της δεκαετίας του ’60. Η εικόνα είναι εμπνευσμένη από το αυτοκίνητο της Formula One, με έντονα κίτρινα χρώματα πάντα σε αντίθεση με το μεταλλικό χρώμα Lotus Racing Green. Μια λευκή απόχρωση προσφέρεται επίσης ως εναλλακτική λύση.

Advertisement
Advertisement

lotus_exige_cup_430_type_25_inter_tsiro_530

Στο εσωτερικό, το makeover συνεχίζεται με την προσθήκη ενός ξύλινου επιλογέα στο κιβώτιο, που συνδέεται με ένα παλιό σε στυλ «ανοικτό» κιβώτιο. Τα καθίσματα διαθέτουν επένδυση Alcantara, ενώ σχεδόν παντού συναντάς λεπτομέρειες από αλουμίνιο και ανθρακονήματα. Ένα αριθμημένο πιστοποιητικό γνησιότητας υπογεγραμμένο από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Lotus Jean-Marc Gales θα συνοδεύσει κάθε ένα από τα 25 παραγόμενα κομμάτια και κάθε αυτοκίνητο θα φορέσει μια εσωτερική πινακίδα που θα αναφέρει τον αριθμό του στην πορεία παραγωγής.

lotus_exige_cup_430_type_25_inter_tsiro_640