Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αυτό είναι το πιο καλά εξοπλισμένο ηλεκτρικό ποδήλατο που υπάρχει

Ελλάδα 7:07
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αυτό είναι το πιο καλά εξοπλισμένο ηλεκτρικό ποδήλατο που υπάρχει

ΝΕΑ

Αυτό είναι το πιο καλά εξοπλισμένο ηλεκτρικό ποδήλατο που υπάρχει

ΝΕΑ

Το Stromer ST3 δεν είναι ένα οποιοδήποτε ηλεκτρικό ποδήλατο, αλλά ένα premium σε εξοπλισμό και «καλούδια» με τιμή που σε… ρίχνει από την καρέκλα.

Advertisement
Advertisement

Συνήθως κάποιος αγοράζει ένα e-bike, ώστε να μετακινείται εντός του αστικού ιστού με σχεδόν μηδενικό κόστος και χωρίς να μπλέκει σε μποτιλιάρισμα. Η κατάσταση όμως περιπλέκεται όσον αφορά το Stromer ST3.

Αρχικά, η τιμή του είναι οριακά απαγορευτική, διότι μιλάμε για ένα ηλεκτρικό ποδήλατο και όχι για μία μοτοσικλέτα μεσαίου κυβισμού. Κι όμως, σε αυτά τα επίπεδα κυμαίνεται η τιμή του, αφού η αγορά της πιο απλής έκδοσης κοστίζει 7.290 ευρώ!

Η ελβετική Stromer κατασκευάζει ηλεκτρικά ποδήλατα από το 2009, όντας από τις πρώτες. Στην Ελλάδα την εισάγει αποκλειστικά η Kosmoride.

Advertisement
Advertisement

Η μίνιμαλ σχεδίασή του και η ποιότητα κατασκευής σε κερδίζει, όπως και το σπορ ντιζάιν, οι μεγάλες ακτινωτές ζάντες, η μεγάλη σε χωρητικότητα μπαταρία και η μπόλικη ροπή του.

Όλα όμως ξεκινούν από την κατασκευή. Το αλουμινένιο πλαίσιο του ST3 εκπλήσσει.

Advertisement

Εκεί που κερδίζει κατά κράτος άλλα e-bikes είναι η αυτονομία. Η βασική του έκδοση διαθέτει μία μπαταρία των 814 Wh η οποία προσφέρει περίπου 150 χιλιόμετρα αυτονομία.

Advertisement

Εάν σε κάποιον δεν φτάνει αυτό, τότε με 340 ευρώ έξτρα μπορεί να έχει την μπαταρία των 883 Wh που παρέχει αυτονομία κοντά στα 180 χιλιόμετρα. Σύμφωνα με τη Stromer, οι μπαταρίες τους φορτίζονται πλήρως με απλή πρίζα μέσα σε 4 ώρες και 45 λεπτά περίπου.

Τα επίπεδα ροπής επίσης εντυπωσιάζουν, αφού αγγίζουν τα 44 Nm και η τελική ταχύτητα του ST3 είναι στα 45 χλμ./ώρα. Αριθμοί σχεδόν ανήκουστοι στην κατηγορία των ηλεκτρικών ποδηλάτων.

Σε άλλες εντυπωσιακές προσθήκες στις οποίες μπορεί να προχωρήσει ο αγοραστής όσο έχει… χρήμα στην τσέπη, είναι μία αλυσίδα κίνησης Pinion C1.9 XR και ABS της Bluebrake.

Advertisement

Το πρώτο κοστίζει 828 ευρώ και το δεύτερο 850 ευρώ. Αμφότερα βέβαια προσθέτουν στην άνεση, την ασφάλεια και την ευκολία συντήρησης.

Η συνδεσιμότητα του κινητού μέσω Bluetooth και η ύπαρξη δικού του GPS επίσης δεν λείπουν και ευτυχώς είναι στο στάνταρ εξοπλισμό.

Αν συνεχίσει κάποιος πιο… άνετος και βάλει όλα τα έξτρα καλούδια που διαθέτουν οι Ελβετοί με το ανάλογο κόστος, τότε το Stromer ST3 φτάνει σε κόστος αγοράς τα 10.543 ευρώ!

Και δεν σταματάει εκεί, γιατί υπάρχουν και άλλα αξεσουάρ τα οποία μπορείτε να βρείτε στο επίσημο σάιτ της Stromer.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Στο e-bike ST7 της Stromer τo κορυφαίο βραβείο Red Dot
Αποστολή newsmoto: Έχει και e-Bikes η EICMA 2023
Το ποδήλατο της Lotus κοστίζει όσο ένα SUV