Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ένα Ford Ranger για τις… φαβέλες

Ελλάδα 0:21
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ένα Ford Ranger για τις… φαβέλες

ΝΕΑ

Ένα Ford Ranger για τις… φαβέλες

ΝΕΑ

Η αστυνομία της Βραζιλίας εξοπλίστηκε με ένα ετοιμοπόλεμο Ford Ranger έτοιμο για επιχειρήσεις στις φαβέλες του Ριο.

Advertisement
Advertisement

Από την πρώτη στιγμή που έκανε την εμφάνισή του το Ford Ranger στη Βραζιλία έγινε δεκτό με ενθουσιασμό και οι πωλήσεις εκτοξεύθηκαν με το καλημέρα. Εκτός από τους πολίτες, ενδιαφέρθηκαν για το ικανό pick up εταιρείες και σώματα ασφαλείας της χώρας που θέλησαν να έχουν ένα τέτοιο όχημα στο στόλο τους.

Η πρώτη που αποφάσισε να επωφεληθεί από τις ικανότητες του Ranger ήταν η αστυνομία της Βραζιλίας η οποία αποφάσισε να δημιουργήσει ένα «ετοιμοπόλεμο» όχημα ειδικών επιχειρήσεων.

Οι δυνάμεις της αστυνομίας και του στρατού συνεργάστηκαν με την εταιρεία Flash Engenharia η οποία ειδικεύεται σε τέτοιου είδους μετατροπές. Η έκδοση του Ranger είναι η XLS με κινητήρα πετρελαίου 3.0 λίτρων V6 ο οποίος αποδίδει 250 ίππους και 597 Nm ροπής και συνεργάζεται με 10τάχυτο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων.

Advertisement
Advertisement

Η Flash Engenharia τοποθέτησε ειδικό κέλυφος προστασίας για αυξημένη προστασία και μάλιστα με 30% πιο ελαφριά υλικά. Στην οροφή έχουν τοποθετηθεί ειδικά φώτα 360 μοιρών και το πίσω μέρος έχει τοποθετηθεί εξοπλισμός έκτακτης ανάγκης για μεταφορά τραυματιών. Στην καμπίνα μπορούν να φιλοξενηθούν τρεις επιβάτες και η δομή της σχάρας και της σκάλας δίνουν τη δυνατότητα αυξημένης φόρτωσης υλικού.

Advertisement

Ένα από τα εντυπωσιακά αξεσουάρ είναι η αναγνώριση προσώπου του χρήστη για να μην μπορεί να κλαπεί ή να χρησιμοποιηθεί από κάποιον που δεν πρέπει. Το όχημα θα προετοιμαστεί τόσο για την αστυνομία όσο και για τον στρατό, ενώ η εταιρεία αναφέρει ότι θα εκπαιδεύσει το προσωπικό που θα το χρησιμοποιήσει.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πρώτο μεγάλο βήμα για τη λήξη της απεργίας στη Ford
Ford Ranger Wildtrak X: Πανευρωπαϊκή οδηγική πρεμιέρα στην Ελλάδα
Ford Fiesta mHEV: Άμεσα διαθέσιμo σε ειδική προσφορά