Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ποια έκδοση της Porsche Panamera καταργήθηκε;

Ελλάδα 11:41
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ποια έκδοση της Porsche Panamera καταργήθηκε;

ΝΕΑ

Ποια έκδοση της Porsche Panamera καταργήθηκε;

ΝΕΑ

Καθώς το λανσάρισμα της επόμενης γενιάς της πολύ επιτυχημένης Porsche Panamera έχει πραγματοποιηθεί, η εταιρεία αποφάσισε ένα «κόψει» μία έκδοση.

Advertisement
Advertisement

Για την ακρίβεια, η έκδοση station wagon παύει να υπάρχει με άμεση ισχύ. Η Porsche Panamera είναι πλέον σεντάν και… μόνο, ενώ έχει επιδεχτεί σημαντικής ανανέωσης.

Η station wagon έκδοση της Panamera εμφανίστηκε το 2017, αλλά η Porsche είδε να έχει τη χαμηλότερη απήχηση και ζήτηση (μικρότερη από το 10% της συνολικής ζήτησης), την ώρα που η απλή σεντάν έκδοση «έκλεβε» καρδιές και κατέχει μέχρι και σήμερα τη μερίδα του λέοντος.

Η γερμανική εταιρεία ανακοίνωσε επίσημα την απόφασή της στο ευρωπαϊκό Automotive News. Κοιτώντας τη νέα γενιά του μοντέλου, η Panamera διατίθεται σε τέσσερις plug-in υβριδικές εκδόσεις, ενώ δε λείπει η έκδοση με τον θερμικό κινητήρα που όλοι οι χρήστες έχουν αγαπήσει.

Advertisement
Advertisement

Η Porsche ήθελε να αποφύγει τον εξηλεκτρισμό του δημοφιλούς σπορ σεντάν, διότι ερχόταν σε αντιπαράθεση με την αμιγώς ηλεκτρική Taycan το οποίο και κατέχει τη θέση Wagon στην γκάμα της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Όλα αυτά, ενώ οι plug-in υβριδικές Panamera έχουν κατακτήσει τις πωλήσεις στην Ευρώπη, κατέχοντας το 75% στις επιλογές των αγοραστών για το μοντέλο.

Advertisement

Επομένως, αναμένεται και αυτή η γενιά να κάνει… πάταγο και αυτή τη φορά χωρίς η Porsche να έχει το κόστος της κατασκευής μίας έξτρα έκδοσης που δεν έπιασε.

Advertisement

Πληροφοριακά, τα entry μοντέλα της νέας γενιάς θα είναι η απλή Panamera και η Panamera 4, οι οποίες διαθέτουν τον ίδιο V6 κινητήρα των 2,9 λίτρων.

Σύμφωνα με την Porsche, η απόδοση είναι υψηλότερη από τους προκατόχους, αφού με αυτόν τον κινητήρα, το γερμανικό σεντάν αποδίδει 348 ίππους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Δείτε τις τιμές της νέας Porsche Panamera (+video)
Επίσημο: Αυτή είναι η νέα Porsche Panamera
Porsche Taycan Sport Turismo: Πρακτική και all-rounder (+video)

Advertisement