Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Peugeot: Ηλεκτρικά για όλες τις απαιτήσεις

Ελλάδα 18:13
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Peugeot: Ηλεκτρικά για όλες τις απαιτήσεις

ΝΕΑ

Peugeot: Ηλεκτρικά για όλες τις απαιτήσεις

ΝΕΑ

Η Peugeot οδηγεί τις εξελίξεις στην ηλεκτροκίνηση, και διαθέτει μια πλήρη γκάμα μοντέλων που ικανοποιεί ακόμα και τον πιο απαιτητικό αγοραστή.

Advertisement
Advertisement

Με την ηλεκτρική ενέργεια να αποτελεί το νέο καθεστώς της αυτοκίνησης, οι εταιρείας έχουν ήδη επιδοθεί σε μια σκληρή μάχη, ώστε να εξασφαλίσουν το μέγιστο δυνατό προβάδισμα. Μια από τις εταιρείες που έχουν αφήσει… μέτρα μακριά τους ανταγωνιστές τους είναι η Peugeot, η οποία έχει να επιδείξει κάποια από τα κορυφαία «επαναφορτιζόμενα» μοντέλα.

Η γαλλική εταιρεία, μάλιστα, αγκάλιασε την ηλεκτροκίνηση, χωρίς να κάνει εκπτώσεις, χωρίς να θυσιάζει τα «ατού» των συμβατικών μοντέλων της και χωρίς να αποκλίνει από τη θεμελιώδη αρχή της για κατασκευή ολοκληρωμένων αυτοκινήτων που παντρεύουν την κομψότητα, με την premium ποιότητα και την οδηγική απόλαυση.

Όλα τα παραπάνω έρχονται να προστεθούν στα εγγενή πλεονεκτήματα των ηλεκτρικών, που εγγυώνται:

Advertisement
Advertisement

– Οικονομικές μετακινήσεις: Χάρη στη χαμηλή τιμή του ρεύματος σε σύγκριση με εκείνη των ορυκτών καυσίμων.
– Ελάχιστα λειτουργικά έξοδα: Εξαιτίας της μικρότερης συχνότητας βλαβών και των χαμηλότερων εξόδων για σέρβις που απαιτούν οι ηλεκτροκινητήρες.
– Απεριόριστη πρόσβαση: Τα ηλεκτρικά μπορούν να κινούνται σε πολλές «πράσινες» περιοχές, οι οποίες είναι απαγορευτικές για τα συμβατικά αυτοκίνητα.

Peugeot e-208

Ο Βενιαμίν – και το πιο προσιτό μοντέλο – της ηλεκτρικής οικογένειας της Peugeot είναι το e-208. Ξεχωρίζει με την κομψή εμφάνιση, τον φρέσκο αέρα και το δυναμικό του στιλ, και χαρίζει χαμόγελα στους επιβάτες χάρη στην εντυπωσιακή ποιότητα και τις προηγμένες δυνατότητας συνδεσιμότητας της καμπίνας του. Μπορεί να είναι, όμως, και διασκεδαστικό;

Advertisement

Δίχως αμφιβολία, χάρη στην ακαριαία απελευθέρωση της ροπής που χαρίζει ο ηλεκτροκινητήρας των 136 ίππων και 260 Nm ροπής, ο οποίος αντλεί ενέργεια από μπαταρία ιόντων λιθίου ενεργειακής χωρητικότητας 50 kWh. Η αυτονομία φτάνει στα 340 χλμ. (βάσει WLTP) και η φόρτιση της μπαταρίας μπορεί να γίνει από οικιακή πρίζα σε διάρκεια 16 ωρών, από ένα wallbox των 11,0 kW σε 7,5 ώρες ή σε ταχυφορτιστή των 100 kW (DC) σε μόλις 30 λεπτά για να φθάσει από άδεια έως το 80% της χωρητικότητάς της.

Συμπεριλαμβανομένης της κρατικής επιδότησης στο πλαίσιο του προγράμματος «Κινούμαι Ηλεκτρικά», η τιμή του μειώνεται στα μόλις 28.097 ευρώ, ενώ αν υπάρχει δυνατότητα απόσυρσης παλιού ΙΧ, ολισθαίνει περαιτέρω στα 27.097.

Advertisement

Peugeot e-2008

Όσοι θέλουν να συνδυάσουν την ηλεκτρική ενέργεια με υπερυψωμένη θέση οδήγησης, εποπτική ορατότητα και αυξημένη απόσταση από το έδαφος, μπορούν να απευθυνθούν στο μηδενικών εκπομπών ρύπων SUV της Peugeot, e-2008. Η επιβλητική του εμφάνιση, η premium αύρα του, οι γενναιόδωροι χώροι και το υπολογίσιμο εκδρομικό του ταλέντο, του χαρίζουν μια ολοκληρωμένη προσωπικότητα. Η οποία όχι μόνο αποσπά τον θαυμασμό του κοινού, αλλά έχει επιφέρει και μια σειρά από βραβεύσεις, συμπεριλαμβανομένης εκείνης του «Ελληνικού Car of The Year».

Κινείται από τον ίδιο κινητήρα με το 208 και ενσωματώνει την ίδια μπαταρία των 50 kWh με αυτονομία 320 χλμ. Οι χρόνοι φόρτισης και εδώ είναι αντίστοιχοι, ενώ υπάρχει και επίσης η δυνατότητα μέσω της οθόνης του συστήματος πολυμέσων του αυτοκινήτου ή μέσω της εφαρμογής «MyPeugeot» στο smartphone να γίνεται προγραμματισμός συγκεκριμένης ώρας φόρτισης και ο έλεγχος της όλης διαδικασίας από απόσταση.

Advertisement

Η τιμή του αμιγώς ηλεκτρικού e-2008 Active (On Board Charger 7,4 kW) είναι 36.900 ευρώ και με την κρατική επιδότηση (5.951 €) μειώνεται στις 30.949 ευρώ. Εάν υπάρχει η δυνατότητα απόσυρσης, το κόστος κτήσεις βουλιάζει στα 29.949 ευρώ, καταρρίπτοντας το ψυχολογικό φράγμα των 30.000 ευρώ.

Peugeot 3008 Hybrid

Αναζητάτε ακόμα περισσότερους χώρους για την άνετη μετακίνηση της οικογένειάς σας; Η Peugeot έχει εξηλεκτρίσει και το μικρομεσαίο της SUV, 3008. O Ο λόγος για το plug-in υβριδικό, 3008 Hybrid που έρχεται να «παντρέψει» δύο κόσμους. Με τον αέρα του… ηγέτη της κατηγορίας του, το μοντέλο διατίθεται σε δύο εκδόσεις: Την απλή Hybrid με έναν ηλεκτροκινητήρα και έναν βενζινοκινητήρα PureTech που συνδυαστικά παράγουν 225 ίππους. Και την τετρακίνητη Hybrid4 με δύο ηλεκτροκινητήρες και συνδυαστική απόδοση 300 ίππων. 

Στη δεύτερη περίπτωση έχουμε να κάνουμε με ένα ξεκάθαρα σπορτίφ σύνολο για έντονες οδηγικές συγκινήσεις και κορυφαίες επιδόσεις για την κατηγορία του, καθώς κατορθώνει να επιταχύνει έως τα 100 χλμ./ώρα από στάση σε μόλις 5,9 δεύτερα. Η μπαταρία ιόντων-λιθίου έχει χωρητικότητα 13,2 kWh και η αυτονομία που εξασφαλίζει 56 χιλιόμετρα ηλεκτρικής αυτονομίας για την δικίνητη έκδοση και 59 χιλιόμετρα για την τετρακίνητη.

Η φόρτιση της μπαταρίας με τον βασικό on-board φορτιστή των 3,7 kW χρειάζεται περίπου 4 ώρες σε οικιακή παροχή των 16Α ή λιγότερο από 2 ώρες με τον προαιρετικό on board φορτιστή των 7,4 kW σε wallbox. Η ΛΤΠΦ για αρκετές από τις εκδόσεις του είναι κάτω από το όριο των 40.000 ευρώ, γεγονός που σημαίνει ότι έχει μηδενικό φόρο για εταιρική χρήση.

Peugeot e-Expert

Η γαλλική μάρκα, δεν εστιάζει αποκλειστικά στα επιβατικά ΙΧ, αλλά προσφέρει λύσεις και σε όσους θέλουν να βιώσουν την εμπειρία της ηλεκτροκίνησης πίσω από το τιμόνι ενός επαγγελματικού. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το Van of The Year 2021, e-Expert, ένα πρακτικό και έξυπνα σχεδιασμένο van πολλαπλών ρόλων.

Στα ατού του και οι πολλαπλές δυνατότητες διαμόρφωσης, όπως και οι compact διαστάσεις που το εξοπλίζουν με την απαραίτητη ευελιξία για την κίνηση σε δύσκολα σημεία, χωρίς να κάνει παραχωρήσεις στους τομείς του ωφέλιμου φορτίου ή στον όγκο φόρτωσης.

Κινείται από έναν ηλεκτροκινητήρα 136 PS και είναι το το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο της Peugeot που έχει δύο επιλογές σε μπαταρίες, μία των 50 kWh και μία των 75. Η αυτονομία με τη μεγάλη μπαταρία αγγίζει 330 χιλιόμετρα, έχει τρία μήκη αμαξώματος, ωφέλιμο φορτίο έως και 1.275 κιλάικανότητα έλξης έως 1.000 κιλά, και χώρο φόρτωσης ίδιων διαστάσεων με εκείνον της συμβατικής έκδοσης με μέγιστο όγκο στα 6,6 κ.μ.

Σημειώνεται πως οι μπαταρίες των ηλεκτρικών και plugin υβριδικών μοντέλων της Peugeot συνοδεύονται από εγγύηση 8 ετών ή 160.000 km για το 70% της χωρητικότητας φόρτισης. Τέλος, η ελληνική αντιπροσωπεία προσφέρει πολλές και σημαντικές υπηρεσίες και after sales παροχές, δείχνοντας έμπρακτα πως μεριμνά για τις ανάγκες του πελάτη, ακόμα και μετά την αγορά του οχήματος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Peugeot e-208: Ιδανικό μέσα στην πόλη
Δοκιμή: Peugeot 2008 1.2 PureTech 130 PS EAT8
Συγκριτικό: Peugeot 2008 1.5 Blue HDi 130 EAT8 vs Toyota C-HR 1.8 Hybrid e-CVT