Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Peugeot: Έρχονται «καυτές» εκδόσεις για όλα τα μοντέλα της

Ελλάδα 14:16
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Peugeot: Έρχονται «καυτές» εκδόσεις για όλα τα μοντέλα της

ΝΕΑ

Peugeot: Έρχονται «καυτές» εκδόσεις για όλα τα μοντέλα της

ΝΕΑ

Θόρυβο αναμένεται να κάνει η Peugeot, η οποία ετοιμάζει “καυτές” εκδόσεις για κάθε μοντέλο της. Η αρχή θα γίνει με το 508 Sport Εngineered το οποίο αναμένεται το προσεχές διάστημα.

Advertisement
Advertisement

Εκτός από την παρουσίαση της προϊοντικής επίθεσης της Peugeot, ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, Jean-Philippe Imparato, αναφέρθηκε και στους υπόλοιπους άξονες που απαρτίζουν το στρατηγικό της σχέδιο.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Auto Express, επιβεβαίωσε πως όλα τα μοντέλα της γκάμας θα λανσάρονται σε νέες εκδόσεις οι οποίες διαπνέονται από σπορ φιλοσοφία και θα φέρουν ισχυρές επιδόσεις. Την… σπίθα θα πυροδοτήσει το «καυτό» 508 Sport Εngineered, το οποίο αναμένεται το προσεχές διάστημα.

«Κάθε αυτοκίνητο, με αφετηρία το 508, θα παράγεται και σε μια έκδοση επιδόσεων. Το λανσάρισμα του 508 στις αρχές του 2021, θα δώσει ένα ισχυρό μήνυμα στην αγορά» ανέφερε ο Imparato.

Advertisement
Advertisement

Ο τελευταίος, μάλιστα, εστίασε και στις προθέσεις της εταιρείας, αλλά και κατ’ επέκταση του ομίλου PSA, για «πάντρεμα» των επιδόσεων με την ηλεκτροκίνηση (βλ. Opel Corsa-e OPC). Όπως σημείωσε «δεν επιθυμούμε η μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση να είναι βαρετή. Αναζητούμε την οδηγική απόλαυση, ακόμα και αν κρίνεται αναγκαία η μείωση των εκπομπών CO2 σε επίπεδα κάτω των 50 γραμμαρίων».

«Στόχος μου είναι η Peugeot να γίνει ακόμα πιο premium. Το 2020, το 32% των ταξινομηθέντων αυτοκινήτων μας πουλήθηκαν στις εκδόσεις GT-Line και GT. Αυτό (σ.σ. οι πωλήσεις των GT Line & GT εκδόσεων) τροφοδοτείται την upmarket στόχευση της μάρκας», συμπλήρωσε ο CEO της Peugeot.

Advertisement

Προϊοντική επίθεση

Σε πρόσφατες δηλώσεις του, ο Jean-Phillipe Imparato εστίασε στα σχέδια της Peugeot για το 2023. Αυτά περιλαμβάνουν το λανσάρισμα ενός νέου μοντέλου, το οποίο θα είναι είτε ένα αυτοκίνητο πόλης, είτε ένα μεγάλο-ναυαρχίδα.

Advertisement

Τον προσεχή Μάρτιο, ακόμη, θα λανσαριστεί το νέο 308, ενώ αναμένεται και η παρουσίαση του 10ετούς πλάνου της εταιρείας, κάτι το οποίο θα γίνει σύντομα.

Διαβάστε επίσης:

Advertisement

Peugeot 208 Rally 4: Δυνατό ξεκίνημα για το 2020 (+video)

Συγκριτικό: Toyota Yaris 1.5 VS Peugeot 208 1.2

Συγκριτικό: Peugeot 208 GT Line VS MINI Cooper 5dr 1.5