Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ηλεκτρικό το νέο Opel Corsa OPC

Ελλάδα 1:15
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ηλεκτρικό το νέο Opel Corsa OPC

ΝΕΑ

Ηλεκτρικό το νέο Opel Corsa OPC

ΝΕΑ

H Opel αναμένεται να παρουσιάσει το 2022 το hot και (πλέον) αμιγώς ηλεκτρικό Corsa OPC.

Advertisement
Advertisement

Το επερχόμενο Opel Corsa OPC θα αποκαλυφθεί μέσα στο 2022 και επιβεβαιώθηκε από την εταιρεία ότι θα φέρει μια αμιγώς ηλεκτρική “καρδιά” κάτω από το καπό του.

Το ηλεκτρικό Corsa OPC θα… αλλάξει κατηγορία με το hot μοντέλο να αποτελεί άμεσο ανταγωνιστή του αντίστοιχου ηλεκτρικού σπορ Cupra el-Born.

Να θυμίσουμε ότι το Opel Corsa OPC σταμάτησε την παραγωγή του το 2019. Το μικρό σπορ μοντέλο εφοδιαζόταν με έναν 1.6 turbo θερμικό κινητήρα 207 PS, ο οποίος πλέον θ’ αντικατασταθεί με τον ηλεκτροκινητήρα των 136 ίππων και την μπαταρία των 50 kWh, το ίδιο σύνολο με το απλό Corsa-e.

Advertisement
Advertisement

Στέλεχος της φίρμας ανέφερε ότι στο νέο Corsa OPC θα επικεντρωθούν κυρίως στην ανάρτηση, στο σύστημα πέδησης και διεύθυνσης, αφήνοντας την ισχύ -προς το παρόν- ανέπαφη. Πρόσθεσε λέγοντας ότι οι καλύτερες επιδόσεις μπορούν να επιτευχθούν με διαφορετικούς τρόπους.

Με τα παραπάνω στοιχεία συμπεραίνουμε ότι η διαδικασία επιτάχυνσης του επερχόμενου Corsa-e OPC θα είναι σχεδόν ίδια με του απλού μοντέλου, δηλαδή θα φτάνει τα 100 χλμ./ώρα από στάση σε 7,6 sec. Αυτή η τιμή είναι σαφώς υψηλότερη σε σχέση με την απερχόμενη γενιά Corsa OPC, που είχε το 0-100 χλμ./ώρα σε 6,8 sec. Ωστόσο, η διαφορά θα φαίνεται στα πρώτα 50 χλμ./ώρα που θα έρχονται ταχύτερα, μιας και η ροπή στο νέο Corsa OPC θα… εμφανίζεται ακαριαία.

Advertisement

Ίσως η Opel μάς έδειξε εμμέσως το Corsa OPC πριν από περίπου 2 χρόνια, όταν αποκάλυψε το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό αγωνιστικό αυτοκίνητο, το οποίο δεν διαθέτει εκρηκτικότερη ισχύ, αλλά φέρει ουσιαστικές πινελιές βελτίωσης.

Advertisement

Διαβάστε επίσης:

Αποκλειστικό: Έτσι θα είναι τα νέα Opel Astra και Corsa

Αυτά είναι τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα που αγοράζουν οι Έλληνες

Advertisement

Δοκιμή: Opel Corsa-e (Fast Charging)