Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Peugeot ετοιμάζει μια μεγάλη προϊοντική επίθεση

Ελλάδα 0:42
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Peugeot ετοιμάζει μια μεγάλη προϊοντική επίθεση

ΝΕΑ

Η Peugeot ετοιμάζει μια μεγάλη προϊοντική επίθεση

ΝΕΑ

Προτού γίνει η παρουσίαση του δεκαετούς πλάνου της, ο ισχυρός άνδρας της Peugeot, Jean-Philippe Imparato, έδωσε στο φως της δημοσιότητας τα σχέδια της εταιρείας για το εγγύς μέλλον.

Advertisement
Advertisement

Στην παρουσίαση του 10ετούς πλάνου της θα προχωρήσει η Peugeot τις επόμενες εβδομάδες, όπου θα αναλύονται οι προθέσεις της με επίκεντρο την προϊοντική της γκάμας.

Εν αναμονή των επίσημων ανακοινώσεων, ο ισχυρός άνδρας της εταιρείας, Jean-Philippe Imparato, σε δηλώσεις του,  εστίασε στο πιο κοντινό μέλλον, επιβεβαιώνοντας πως στο “μικροσκόπιο” της Peugeot βρίσκεται το ενδεχόμενο επέκτασης της γκάμας (2023).

«Προφανώς και εξετάζουμε τα επόμενα βήματα όσον αφορά την γκάμα της Peugeot για το 2023», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Imparato.

Advertisement
Advertisement

Όπως μάλιστα προκύπτει από το ρεπορτάζ, γίνονται σκέψεις είτε για ένα μικρό premium αυτοκίνητο πόλης (σ.σ. πιθανότατα ηλεκτρικό) , το οποίο θα ανταγωνίζεται το Fiat 500 και την επερχόμενη αναβιωμένη εκδοχή του Renault 5, είτε για ένα μεγαλύτερο μοντέλο-ναυαρχίδα.

Ερωτηθείς για το αν εξετάζεται η ανάπτυξη ενός μοντέλου που θα στοχεύει στα… κατώτερα ή ανώτερα στρώματα της γκάμας, ο Imparato ξεκαθάρισε πως σημασία έχει ποιότητα και όχι οι διαστάσεις.

Advertisement

«Αυτό εξαρτάται από τις μελέτες και τις συζητήσεις. Σημασία δεν έχουν οι διαστάσεις αλλά το πώς/που τοποθετείς το κάθε μοντέλο. Μπορείς να εδραιωθείς σε μια κατηγορία με το να μειώσεις τις διαστάσεις και ταυτόχρονα να βελτιώσεις την ποιότητα. Πρόκειται για μια “οδό” που ενδέχεται να ακολουθήσουμε».

Σημειώνεται πως, τα τελευταία χρόνια, η γκάμα της Peugeot έχει υποβληθεί σε καταφανή ποιοτική βελτίωση, γεγονός που έχει κάνει τα μοντέλα της πιο ελκυστικά. Όπως, μάλιστα, αναφέρει το Autocar, το ένα τρίτο των πωλήσεων αφορά τις κορυφαίες εκδόσεις εξοπλισμού, ενώ σχεδόν τα μισά αυτοκίνητα ενσωματώνουν αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων. Σύμφωνα, με τον Imparato, κανείς δεν θα μπορούσε να φανταστεί την εν λόγω εξέλιξη, πριν δύο χρόνια.

Advertisement

Αναφορικά, τέλος, με το επόμενο Peugeot που αναμένουμε στην αγορά, αυτό είναι το νέο 308, το οποίο θα παρουσιαστεί εντός του προσεχούς Μαρτίου. Θα διατίθεται με μοτέρ βενζίνης, πετρελαίου αλλά και σε μια εξηλεκτρισμένη έκδοση, χωρίς να γνωρίζουμε αν θα πρόκειται για υβριδική, PHEV, ή αμιγώς ηλεκτρική.

Περισσότερες πληροφορίες αναμένονται κατά την παρουσίαση του δεκαετούς πλάνου, η οποία θα γίνει τις επόμενες εβδομάδες.

Advertisement

Διαβάστε επίσης:

Peugeot 208 Rally 4: Δυνατό ξεκίνημα για το 2020 (+video)

Συγκριτικό: Toyota Yaris 1.5 VS Peugeot 208 1.2

Συγκριτικό: Peugeot 208 GT Line VS MINI Cooper 5dr 1.5