Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πετρόπουλος: Ηλεκτρικό φορτηγό με αυτονομία 200 χλμ.

Ελλάδα 10:50
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πετρόπουλος: Ηλεκτρικό φορτηγό με αυτονομία 200 χλμ.

ΝΕΑ

Πετρόπουλος: Ηλεκτρικό φορτηγό με αυτονομία 200 χλμ.

ΝΕΑ

Το ηλεκτρικό όχημα της Maxus βρίσκεται ήδη επί ελληνικού εδάφους και… φορτίζεται!

Advertisement
Advertisement

Τα ηλεκτρικά φορτηγά Maxus της SAIC Motors βρίσκονται ήδη στην Ελλάδα σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Newsauto.gr και θα διατεθούν από τον όμιλο Πετρόπουλος.

Ο ελληνικός όμιλος που είναι εισηγμένος και στο Χρηματιστήριο όπως είχε αποκαλύψει το Newsauto.gr πρόσφατα έκλεισε συμφωνία με τον κινεζικό όμιλο BYD για την διάθεση των μοντέλων της αυτοκινητοβιομηχανίας στην ελληνική αγορά με ιδιαίτερη έμφαση στα ηλεκτρικά μοντέλα. Μετά την BYD σειρά έχει η Maxus και τα ηλεκτρικά επαγγελματικά ελαφρά φορτηγά της.

Advertisement
Advertisement

Τα στελέχη του ομίλου Πετρόπουλος αποφάσισαν να ξεκινήσουν τη συνεργασία με την Maxus λανσάροντας στην ελληνική αγορά επαγγελματικών οχημάτων το EV80 καθώς αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάποιο ανταγωνιστικό μοντέλο από άλλη αυτοκινητοβιομηχανία στην αγορά.

Επίσης σύμφωνα με πληροφορίες οι εταιρείες χρονομίσθωσης αναμένεται να αποτελέσουν «όχημα» ώστε να προσεγγίσουν μεγάλες εταιρείες που διαθέτουν στόλους οχημάτων με δέλεαρ το χαμηλότερο κόστος χρήσης.

Advertisement

Ποια είναι η Maxus

H Maxus αποτελεί έναν κατασκευαστή ηλεκτρικών ελαφρών φορτηγών η οποία είναι θυγατρική της SAIC Motor.

Advertisement

Η αυτοκινητοβιομηχανία παρουσίασε στην 67η έκθεση IAA στο Ανόβερο το ηλεκτρικό φορτηγό EV80  και έχει ήδη ανακοινώσει τη συνεργασία με τη LeasePlan η οποία θα αποτελεί αποκλειστικό συνεργάτη στο κλάδο της χρηματοδοτικής μίσθωσης.

Το Maxus EV80 αποτελεί ένα ηλεκτρικό φορτηγό που ακόμη δεν έχει αποκτήσει ανταγωνιστές στην Ευρώπη καθώς μπορεί να παραδοθεί άμεσα σε όποιον το παραγγείλει ακόμη και σε μεγάλες ποσότητες που καλύπτουν στόλους οχημάτων εξαιτίας της παραγωγικής δυνατότητας του εργοστασίου που βρίσκεται στην Κίνα.

Από την άλλη μεριά η τεχνολογία του EV80 έχει δοκιμαστεί, καθώς τα ηλεκτρικά φορτηγά Maxus έχουν παραχθεί και κυκλοφορούν για ασιατικές αγορές εδώ και αρκετά χρόνια.

Advertisement

Οι επιλογές

Τέσσερις παραλλαγές της νέας σειράς ηλεκτρικών οχημάτων EV80 με μηδενικές εκπομπές ρύπων είχαν παρουσιαστεί στο περίπτερο της έκθεσης στο Ανόβερο.

Το επαγγελματικό αυτοκίνητο της θυγατρικής της SAIC διαθέτει σύγχρονη σχεδίαση και κομψό εσωτερικό ενώ οι επαγγελματίες θα εκτιμήσουν δεόντος το χώρο πολύ μεγάλο χώρο αποσκευών.

Με μήκος 3,3 μέτρα, πλάτος 1,77 μ. και ύψος 1,71 μέτρα το Maxus EV προσδίδει συνολικό όγκο 10,3 m3 ενώ αν επιλέξει κάποιος υψηλότερο οροφή τότε ο όγκος αυξάνεται σε 11,5 m3.

Η μέγιστη χωρητικότητα ωφέλιμου φορτίου είναι 950 κιλά.

Το Maxus EV80 μπορεί να κατασκευαστεί και ως λεωφορείο επιβατών, το οποίο έχει δυνατότητα μεταφοράς 8 επιβατών μαζί με τον οδηγό.

Αυτονομία

Το Maxus EV80 κινείται από έναν σύγχρονο ηλεκτροκινητήρα ο οποίος έχει ισχύ 100kW και μέγιστη ροπή 320 Nm. ενώ διαθέτει και μπαταρίες ιόντων λιθίου οι οποίες προσδίδουν μια αυτονομία της τάξης των 200 χιλιομέτρων.

Ο χρόνος φόρτισης είναι μόνο δύο ώρες ενώ χρησιμοποιείτε ταχυφορτιστής ενώ η τυπική φόρτιση εναλλασσόμενου ρεύματος διαρκεί 7 ώρες.

Όσον αφορά στον εξοπλισμό του Maxus EV80 διαθέτει κλιματισμό, ηλεκτρικά παράθυρα, αισθητήρες στάθμευσης και θερμαινόμενους και ηλεκτρικά ρυθμιζόμενους καθρέπτες. Στα χαρακτηριστικά ασφαλείας περιλαμβάνει στάνταρ περιλαμβάνουν ABS, σύστημα υποβοήθησης πέδησης (BAS), ηλεκτρονική κατανομή δύναμης πέδησης (EBD), ηλεκτρονικό χειρόφρενο, φώτα ημέρας LED και αερόσακους οδηγού και συνοδηγού.

Επίσης στο κέντρο του ταμπλό μπορεί κανείς να επιλέξει την τοποθέτηση μιας οθόνης  πολυμέσων 10 ιντσών η οποία περιλαμβάνει τις τελευταίες εφαρμογές συνδεσιμότητας Apple CarPlay και Android Auto.

Σύμφωνα με την εταιρεία το συνολικό κόστος χρήσης των ηλεκτρικών φορτηγών EV80 ανέρχεται σε μόλις 10% από το αντίστοιχο κόστος των πετρελαιοκίνητων φορτηγών δημιουργώντας πολύ μεγάλη οικονομία στις εταιρείες που θα τα επιλέξουν για να μεταφέρουν τα προϊόντα τους.

Οι τιμές στην Ευρώπη θα ξεκινούν από τις 47.000 ευρώ (χωρίς ΦΠΑ). Οι τιμές διάθεσης του Maxus EV80 στην ελληνική αγορά αυτοκινήτου δεν έχουν ανακοινωθεί αλλά σύμφωνα με πληροφορίες θα κυμανθούν κοντά στις 60.000 ευρώ.

Η Maxus προσφέρει τρία χρόνια εργοστασιακή εγγύηση ή 100.000 χλμ. ενώ για την μπαταρία η εγγύηση ανέρχεται σε 5 έτη ή 100.000 χιλιόμετρα.