Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πετάει-πετάει ο Κινέζος! (+video)

Ελλάδα 2:57
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πετάει-πετάει ο Κινέζος! (+video)

ΝΕΑ

Πετάει-πετάει ο Κινέζος! (+video)

ΝΕΑ

Ξεχάστε τα παράξενα ιπτάμενα drones. Οι Κινέζοι έφτιαξαν ένα κανονικό αυτοκίνητο που μπορεί να πετάξει.

Advertisement
Advertisement

Μέχρι σήμερα όταν λέγαμε για κάποιο ιπτάμενο αυτοκίνητο η προσέγγιση ήταν κάπως φουτουριστική, με τις περισσότερες προσπάθειες να περιλαμβάνουν ένα κλωβό μεταφοράς ανθρώπων πάνω στον οποίο έχει μπει κάποια πτητική μηχανή.

Οι προσεγγίσεις αυτές θύμιζαν περισσότερο ταινία επιστημονικής φαντασίας παρά μία πραγματικότητα. Και αυτό έρχονται να το αλλάξουν οι Κινέζοι. Με την εταιρία Xpeng να παρουσιάζει ένα κανονικό αυτοκίνητο, το οποίο όμως μπορεί και να πετάξει.

Το Xpeng AeroHT θυμίζει έντονα ένα από τα drones της DJI (ή άλλων αντίστοιχων εταιριών) που χρησιμοποιούμε για διασκέδαση. Στην ουσία αποτελεί ένα κανονικό αυτοκίνητο, στην οροφή του οποίου “διπλώνουν” τα σκέλη και οι έλικες για το σύστημα κάθετης απογείωσης.

Advertisement
Advertisement

Το σχέδιο μοιάζει ενδιαφέρον και πολύ πιο κοντά στην λογική του ιπτάμενου αυτοκινήτου. Και μάλιστα έκανε και την πρώτη του επιτυχημένη πτήση πριν λίγες ημέρες, χωρίς κανένα πρόβλημα.

Η εταιρία υποστηρίζει ότι παρά το γεγονός ότι το σύστημα φαίνεται πολύπλοκο, τα εξελιγμένα ηλεκτρονικά που χρησιμοποιεί είναι αρκετά για να του εξασφαλίσουν μία ασφαλή και άνετη πτήση.

Advertisement

Υπάρχει επίσης ένα νέο σύστημα ελέγχου της πτήσης, ενώ ο χειριστής θα εξακολουθεί να χρησιμοποιεί το τιμόνι και έναν στικ στα δεξιά του, εκεί που είναι κανονικά ο επιλογέας ταχυτήτων.

Αυτά τα χειριστήρια θα του επιτρέπουν να κινείται εμπρός-πίσω, να αλλάζει ύψος και να στρίβει μέχρι να φθάσει στον προορισμό του.

Advertisement

Τα σκέλη πάνω στα οποία στερεώνονται οι μεγάλοι έλικες αναδιπλώνονται στην οροφή, χωρίς να αλλάζουν πολύ το σχήμα του αυτοκινήτου, ενώ και το βάρος είναι σχετικά χαμηλό, κάτω από τους 2 τόνους.

Η εταιρία που είναι από τις μεγάλες δυνάμεις στην εγχώρια αγορά ηλεκτρικών μοντέλων στοχεύει να εξελίξει ακόμα περισσότερο την ιδέα της πριν συζητήσει την έναρξη της παραγωγής της.

Advertisement

Όταν και εφόσον γίνει αυτό θα πρέπει να λυθούν δεκάδες άλλα προβλήματα. Εδώ δεν καταφέρνουμε να μην σκοτωνόμαστε στο έδαφος, φανταστείτε τι έχει να γίνει αν όλα αυτά τα οχήματα γεμίσουν και τους ουρανούς…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Συνεργασία Suzuki & SkyDrive για ιπτάμενα αυτοκίνητα
Έτοιμα τα ιπτάμενα ταξί – Πόσο πάει η ταρίφα;
Πόσο προσιτά θα είναι τα ιπτάμενα αυτοκίνητα;