Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Έτοιμα τα ιπτάμενα ταξί – Πόσο πάει η ταρίφα;

Ελλάδα 5:19
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Έτοιμα τα ιπτάμενα ταξί – Πόσο πάει η ταρίφα;

ΝΕΑ

Έτοιμα τα ιπτάμενα ταξί – Πόσο πάει η ταρίφα;

ΝΕΑ

Οι ιπτάμενες αστικές μεταφορές είναι μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα ιδέα για πυκνοκατοικημένες πόλεις και γι’ αυτό θα ξεκινήσουν από την Σιγκαπούρη.

Advertisement
Advertisement

Το μέλλον, έστω και το κάπως μακρινό, ανήκει και στις ιπτάμενες μεταφορές, με μικρές και μεγάλες εταιρίες να επενδύουν τεράστια ποσά για την ανάπτυξη και αυτού του χώρου.

Η εταιρία Volocopter ανακοίνωσε ότι το ιπτάμενο ταξί που ήδη δοκιμάζει θα είναι έτοιμο για να ξεκινήσει το μεταφορικό του έργο στην Σιγκαπούρη το αργότερο σε δυο χρόνια, και θα μπορεί να προσφέρει υπηρεσίες σε μικρές διαδρομές στην Ινδονησία και την Μαλαισία.

Η γερμανική εταιρία σκοπεύει να φέρει σε λειτουργία 10 και 20 ταξί σε δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς όπως η Marina Bay στην Σιγκαπούρη. Μάλιστα σκοπεύει να εγκαταστήσει εκεί και μονάδα για την συντήρηση των ιπτάμενων μηχανών της ενώ σχεδιάζει να δημιουργήσει υποδομές για την κατασκευή εκεί των κάθετης απογείωσης “ταξί” της.

Advertisement
Advertisement

Η Volocopter προσπαθεί επίσης να πάρει άδεια από τον Οργανισμό Ασφάλειας Αεροπλοΐας της Ευρωπαϊκής Ένωσης ώστε να μπορεί να πετά τα ιπτάμενα οχήματά της και στην Ευρώπη, κάτι που επιδιώκει από το 2019. Το μόνο πάντως που έχει καταφέρει μέχρι στιγμής είναι να κάνει πτήσεις 15 λεπτών για αναψυχή.

Advertisement

Η γερμανική εταιρία έχει αναλάβει και υπηρεσίες παράδοσης δεμάτων με drone στην πόλη Chengdu στην Κίνα σε μία συνεργασία με την Geely. Υπάρχει επίσης συνεργασία με κυβερνητικές αρχές και εταιρίες στη Νότια Κορέα και την Ιαπωνία για παροχή υπηρεσιών ιπτάμενων μεταφορών μέσα στα επόμενα χρόνια,.

Advertisement

Η Volocopter έχει καταφέρει να συγκεντρώσει ποσό πάνω από 322 εκατομμύρια ευρώ από εταιρίες όπως η Daimler και η Geely, ενώ βρίσκεται και στην φάση έγκρισης λειτουργίας του σκάφους κάθετης απογείωσης και στις ΗΠΑ.

Το συγκεκριμένο μεγάλο drone της Volocopter είναι ηλεκτρικό, με μέγιστη ταχύτητα στα 110 χλμ/ώρα. Μπορεί να μεταφέρει έναν επιβάτη (μαζί με τον πιλότο) και η ταρίφα μιας μέσης διαδρομής των 15 λεπτών θα κοστίζει κοντά στα 150 ευρώ σε πρώτη φάση, αν και η τιμή θα πέσει αρκετά στο μέλλον όταν θα αυξηθούν αυτά τα μέσα μεταφοράς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ερχονται τα ιπτάμενα ταξί: Πόσο θα κοστίζει η κούρσα;
Πόσο προσιτά θα είναι τα ιπτάμενα αυτοκίνητα;
Η Porsche δεν ποντάρει στα ιπτάμενα ταξί

Advertisement