Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Περισσότερη ισχύς για το Mazda 3 SkyActiv-X

Ελλάδα 16:32
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Περισσότερη ισχύς για το Mazda 3 SkyActiv-X

ΝΕΑ

Περισσότερη ισχύς για το Mazda 3 SkyActiv-X

ΝΕΑ

Ο επαναστατικός κινητήρας SkyActiv-X της Mazda στο Mazda 3, έχει αναβαθμιστεί σε ότι έχει να κάνει με την απόδοσή του για την αγορά της Ιαπωνίας και αποδίδει 191 ίππους.

Advertisement
Advertisement

Ο ατμοσφαιρικός SkyActiv-X που είναι φορτωμένος τεχνολογία, έχει δεχτεί κάποιες επεμβάσεις στην αγορά της Ιαπωνίας και παρουσιάζεται ακόμα πιο αποδοτικός.

Τώρα που έχει το πρόθεμα «e» και ονομάζεται e-SkyActiv X, η Mazda λέει πως βελτιστοποίησε τον έλεγχο καύσης και πρόσθεσε ένα συγχρονισμένο κινητήρα 24V AC στο σύνολο. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την αύξηση της απόδοσης ισχύος και ροπής από 180  ίππους σε 191 και από 22,8 kgm σε 24,5 kgm αντίστοιχα. Η αυξημένη ισχύς έρχεται επίσης με άλλες ενημερώσεις, όπως τα βελτιωμένα ελατήρια και αμορτισέρ σε όλη τη γκάμα του Mazda 3 για την Ιαπωνική αγορά.

Advertisement
Advertisement

Ορισμένα χαρακτηριστικά του adaptive cruise control έχουν επίσης ενημερωθεί για να ταιριάζουν καλύτερα στη σύγχρονη κινητικότητα, ενώ στο Cruising & Traffic Support (CTS) έχει αυξηθεί η ταχύτητα λειτουργίας. Το e-SkyActiv X είναι πλέον διαθέσιμο στην Ιαπωνία, παράλληλα με την ανανέωση άλλων εκδόσεων όπως είναι η πετρελαιοκίνητη του Mazda 3 και αφορά τόσο τα sedan, όσο και τα hatchback. Η Mazda δεν έχει ακόμη ανακοινώσει πότε θα είναι διαθέσιμη η νέα αυτή έκδοση του μοντέλου με τον ανανεωμένο κινητήρα σε άλλες αγορές. Αξίζει να σημειωθεί πως έτσι και αλλιώς, ο υπάρχον SkyActiv-X, προσφέρεται μόνο στην Ευρώπη και την Ιαπωνία.

Δείτε ακόμα:

Advertisement

Mazda 3 & CX-30 με 2λιτρο βενζινοκινητήρα 150 ίππων

Έρχεται turbo τετρακίνητο Mazda 3

Advertisement

Mazda 3: Παγκόσμιος τίτλος για τη σχεδίασή του

 

 

Advertisement