Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Έρχεται υπερτροφοδοτούμενο τετρακίνητο Mazda 3

Ελλάδα 18:53
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Έρχεται υπερτροφοδοτούμενο τετρακίνητο Mazda 3

ΝΕΑ

Έρχεται υπερτροφοδοτούμενο τετρακίνητο Mazda 3

ΝΕΑ

Η τελευταία γενιά του Mazda 3 έχει ανεβάσει τον πήχη αρκετά ψηλά σε αρκετούς τομείς και οι πληροφορίες μας αναφέρουν πως σύντομα το ιαπωνικό μοντέλο αναμένεται να αναβαθμιστεί περαιτέρω.

Advertisement
Advertisement

Ενώ το Mazda 3 διατίθεται προς το παρόν με μια σειρά από καλούς κινητήρες, συμπεριλαμβανομένου του καινοτόμου νέου κινητήρα Skyactiv-X της μάρκας, υπάρχει ένα πράγμα που λείπει και αυτό είναι η υπερτροφοδότηση. Λοιπόν, αυτό φαίνεται πως θα αλλάξει.

Όλα δείχνουν πως το 2021 το Mazda 3 θα προσφέρεται με turbo κινητήρα σε στυλ αμαξώματος sedan αλλά και hatchback. Σε περίπτωση που αυτό δεν είναι αρκετό για να σας ενθουσιάσει, θα σας πούμε πως θα πωλείται επίσης με τετρακίνηση. Ω ναι. Η δημοσίευση από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού προσθέτει ότι στους αντιπροσώπους το νέο υπερτροφοδοτούμενο Mazda3 αναφέρεται ως «6Α» που σημαίνει ότι θα είναι διαθέσιμο μόνο με αυτόματο κιβώτιο και όχι με χειροκίνητο.

Advertisement
Advertisement

Ένα άλλο ενδιαφέρον μήνυμα είναι ότι οι υπερτροφοδοτούμενες τετρακίνητες εκδόσεις του Mazda 3 θα διατεθούν ως «PP». Κατά πάσα πιθανότητα, αυτό σημαίνει Premium Package, ή Performance Package, υπομονή και θα μάθουμε. Οι λεπτομέρειες σχετικά με τον υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα του νέου Mazda3 παραμένουν ασαφείς. Ωστόσο, υπάρχουν πιθανότητες να είναι το ίδιο τετρακύλινδρο turbo σύνολο 2,5 λίτρων που χρησιμοποιείται επίσης και στα Mazda6, CX-5 και CX-9. Η ισχύ του ανέρχεται στους 250 ίππους και η ροπή του στα 420 Nm. Απομένει να δούμε αν η Mazda θα δώσει τόσο μεγάλη δύναμη στο συμπαγές αυτοκίνητό της χωρίς να προσθέσει το πολυπόθητο λογότυπο «Mazdaspeed» σε αυτό.