Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πελοπόννησος: Ξεκινούν τα έργα στο εθνικό οδικό δίκτυο

Ελλάδα 14:45
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πελοπόννησος: Ξεκινούν τα έργα στο εθνικό οδικό δίκτυο

ΝΕΑ

Πελοπόννησος: Ξεκινούν τα έργα στο εθνικό οδικό δίκτυο

ΝΕΑ

Από την Πελοπόννησο θα αρχίσει η αξιοποίηση των κονδυλίων του Ταμείου Ανάκαμψης, για την αναβάθμιση του οδικού δικτύου.

Advertisement
Advertisement

Το έργο αφορά στην υλοποίηση βραχυπρόθεσμων επεμβάσεων σε θέσεις Μειωμένης Οδικής Ασφάλειας του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου στην Περιφέρεια Πελοποννήσου (Περιφερειακές ενότητες Λακωνίας, Μεσσηνίας, Αρκαδίας, Αργολίδας και Κορινθίας).

Σύμφωνα με πληροφορίες, το κόστος του έργου συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ είναι 45,48 εκατ. Ευρώ. Η δημοπράτηση του έργου έχει προγραμματιστεί για τις 31 Αυγούστου, ενώ στις 3 Σεπτεμβρίου αναμένεται να αποσφραγιστούν οι προσφορές. Αναθέτουσα αρχή, είναι η Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Η διάρκεια των έργων εκτιμάται στους 24 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης. Η χρηματοδότηση του έργου έχει εξασφαλιστεί από το Ταμείο Ανάκαμψης Απόφαση Ένταξης της Πράξης «Έργα Βελτίωσης Οδικής Ασφάλειας στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο».

Advertisement
Advertisement

Τα έργα προβλέπουν την αναβάθμιση και αντικατάσταση του εξοπλισμού οδικού δικτύου, όπως διαγράμμιση, σήμανση οριζόντια και κατακόρυφη, πινακίδες σήμανσης, ανακλαστήρες οδοστρώματος, γραμμική οριοσήμανση, στηθαία ασφαλείας, Η/Μ εγκαταστάσεις εργασίες ηλεκτροφωτισμού κλπ.

Το συνολικό ποσό που έχει εξασφαλιστεί από το Ταμείο Ανάκαμψης, υπολογίζεται στα 323 εκατομμύρια ευρώ, κάτι που σημαίνει ότι ανάλογα έργα θα πραγματοποιηθούν και στις άλλες Περιφέρειες της χώρας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Εγνατία Οδός: Διπλός διαγωνισμός για τη συντήρηση-λειτουργία του άξονα
Τα αλλάζει όλα η Γραμμή 4
Εγνατία Οδός: Φόβος και τρόμος από τους λαθροδιακινητές (+video)