Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τα αλλάζει όλα η Γραμμή 4

Ελλάδα 5:27
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τα αλλάζει όλα η Γραμμή 4

ΝΕΑ

Τα αλλάζει όλα η Γραμμή 4

ΝΕΑ

Τα έργα στο Μετρό προχωρούν, για τη νέα Γραμμή 4 και παράλληλα ξεκινούν και οι διαγωνισμοί για την διαμόρφωση των επίγειων χώρων.

Advertisement
Advertisement

Τους αρχιτεκτονικούς διαγωνισμούς πραγματοποιεί, ως αναθέτουσα αρχή η Ανάπλαση Αθήνας Α.Ε. σε συνεργασία με το Δήμο Αθηναίων και την Αττικό Μετρό. που υλοποιεί τα έργα της Γραμμής 4.

Συγκεκριμένα πρόκειται για τους σταθμούς Ακαδημία, Αλεξάνδρας, Δικαστήρια, Εξάρχεια, Ευαγγελισμός, Κολωνάκι και Κυψέλη οι οποίοι βρίσκονται εντός των ορίων του Δήμου Αθηναίων και για τους οποίους θα πραγματοποιηθούν ανοιχτοί διαγωνισμοί. Η Ανάπλαση Αθήνας Α.Ε. έχει λάβει ήδη την απόφαση για την προκήρυξη των επτά διαγωνισμών οι οποίοι θα πραγματοποιηθούν στις 29 Σεπτεμβρίου, με στόχο να ολοκληρωθούν στο τέλος του τρέχοντος έτους.

Στον πρώτο διαγωνισμό περιλαμβάνονται οι σταθμοί: Εξάρχεια, Κολωνάκι, Ευαγγελισμός και στον δεύτερο οι σταθμοί Κυψέλη, Αλεξάνδρας, Δικαστήρια, Ακαδημία.

Advertisement
Advertisement

Οι εν λόγω διαγωνισμοί αφορούν στη διαμόρφωση των επίγειων χώρων, αλλά και την ανάπλαση των περιοχών, γύρω από τους σταθμούς, με τη χρήση -όσο το δυνατόν- περισσότερων υιλικών, φιλικών προς το περιβάλλον.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Έρχονται νέες γραμμές και σταθμοί στο Μετρό της Αθήνας
Ξεκινάει η «Αθηνά» να σκάψει όλη την Αθήνα (+video)
Από Ίλιον στην Ομόνοια σε μόλις 20 λεπτά!