Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Παρίσι: Προκαταβολές για το Hopium Machina Vision

Ελλάδα 7:56
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Παρίσι: Προκαταβολές για το Hopium Machina Vision

ΝΕΑ

Παρίσι: Προκαταβολές για το Hopium Machina Vision

ΝΕΑ

Δύο χρόνια μετά την πρώτη παρουσίαση του πρωτότυπου, το υδρογονοκίνητο Hopium Machina Vision έκανε επίσημο ντεμπούτο στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Παρισιού.

Advertisement
Advertisement

Ο ιδρυτής της εταιρείας και πρώην οδηγός αγώνων Olivier Lombard υποδέχθηκε μάλιστα και τον Γάλλο Πρόεδρο, Emmanuel Macron, στα αποκαλυπτήρια του μοντέλου.

Για το Hopium Machina ξέρουμε μέχρι στιγμής, μόνο τα βασικά: Οι κυλινδρικές δεξαμενές υδρογόνου είναι τοποθετημένες κεντρικά, στο κάτω μέρος και κατά μήκος του αμαξώματος, έτσι όπως θα ήταν το τούνελ της μετάδοσης σε ένα συμβατικό πισωκίνητο σεντάν. Με το υδρογόνο θα παράγεται ηλεκτρισμός, που θα αποθηκεύεται σε μικρές μπαταρίες και η κίνηση θα γίνεται με ηλεκτροκινητήρες.

Το μεγάλο πλεονέκτημα αυτής της διάταξης, είναι πως ο ανεφοδιασμός διαρκεί σχεδόν 3 λεπτά της ώρας και η αυτονομία του μοντέλου φτάνει τα 1.000 χιλιόμετρα. Η συνδυαστική ισχύς των κινητήρων είναι 500 ίπποι και είναι αρκετοί για να εμφανίζει το αυτοκίνητο μια επιτάχυνση της τάξης των 5,0 δευτερολέπτων προκειμένου να φτάνει στα 100 χλμ./ώρα από στάση.

Advertisement
Advertisement

Στο εσωτερικό, τη σχεδίαση έχει «υπογράψει» ο Felix Godard, ο οποίος ήταν επίσης υπεύθυνος για τις καμπίνες των επιβατών σε κάποια μοντέλα των Porsche, Lucid και Tesla, με χαρακτηριστικό του γνώρισμα να είναι η μινιμαλιστική διάθεση. Στην τετραθέσια καμπίνα του Machina Vision, πρώτο λόγο έχουν τα εξαιρετικής σχεδίασης καθίσματα.

Μια αναδιπλούμενη οθόνη στο ταμπλό, που μπορεί να «κρυφτεί» πίσω από την επένδυση, είναι ο κεντρικός πίνακας επικοινωνίας του οδηγού με το όχημα. Σύμφωνα με την Hopium, το μοντέλο στην αγορά θα κοστίζει περίπου 120.000 ευρώ, χωρίς όμως να δεσμεύεται γι’ αυτό μέχρι να φτάσει η ώρα της παραγωγής και της παράδοσης των πρώτων μοντέλων στους ιδιοκτήτες τους.

Advertisement

Η έναρξη της παραγωγής του αυτοκινήτου δεν αναμένεται πριν τις αρχές του 2025 αλλά όπως προγραμματίζεται από τώρα, η ικανότητά του θα είναι να ετοιμάζει 20.000 αυτοκίνητα το χρόνο. Η εταιρεία Hopium έχει ήδη ανοίξει τα βιβλία παραγγελιών για το μοντέλο της, που θα είναι ηλεκτροκίνητο με καύσιμο το υδρογόνο και ως προκαταβολή για την παραγγελία, έχει ορίσει το ποσό των 650 ευρώ.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Παγκόσμια πρεμιέρα στο Παρίσι για το νέο Peugeot 408
Το Jeep Avenger 4×4 Concept αποκαλύφθηκε στο Παρίσι
To Renault Scenic επιστρέφει και καινοτομεί

 

 

Advertisement