Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Παράταση ζωής για τη Mercedes-Benz A-Class

Ελλάδα 19:51
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Παράταση ζωής για τη Mercedes-Benz A-Class

ΝΕΑ

Παράταση ζωής για τη Mercedes-Benz A-Class

ΝΕΑ

Στη Mercedes-Benz είχαν αποφασίσει να σταματήσουν την παραγωγή της A-Class εντός του 2024, στο πλαίσιο αναδιάρθρωσης της γκάμας της εταιρείας. Ωστόσο, αυτό αλλάζει, προς το παρόν.

Advertisement
Advertisement

Αυτό ανακοίνωσε ο Όλα Καλένιους, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Mercedes-Benz, ο οποίος διευκρίνισε ότι το μοντέλο θα κατασκευάζεται σίγουρα ως το 2026.

Σύμφωνα με όσα είπε, η επιβράδυνση των πωλήσεων των αμιγώς ηλεκτροκίνητων μοντέλων της (απότοκο της γενικότερης μείωσης της ζήτησης για νέα μοντέλα αυτής της τεχνολογίας κίνησης) έκανε τα στελέχη της να αποφασίσουν τη συνέχιση παραγωγής της A-Class.

Συγκεκριμένα, ο Καλένιους δήλωσε: «Δεν νομίζω ότι κάποιος θα πίστευε ότι η μεταμόρφωση της Αυτοκινητοβιομηχανίας -ένα γεγονός που συμβαίνει μια φορά στα 100 χρόνια- θα πραγματοποιούνταν με γραμμικό τρόπο. Θα υπάρχουν κορυφώσεις και υφέσεις (σημ.: στη ζήτηση και στις πωλήσεις)».

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, οι υπεύθυνοι της Mercedes-Benz αποφάσισαν να συνεχίσουν την παραγωγική διαδικασία της παρούσας γενιάς της A-Class στο εργοστάσιό της στο Rastatt (κεντροδυτική Γερμανία). Σε αυτό, θα κατασκευάζονται και οι καινούργιες CLA, CLA Shooting Brake, GLA, και GLB οι οποίες βασίζονται στη νέα πλατφόρμα MMA της εταιρείας

Θυμίζουμε ότι η Mercedes-Benz θα συνεχίσει να κατασκευάζει και να διαθέτει στην αγορά τα μοντέλα της με θερμικό κινητήρα και στην επόμενη δεκαετία, παράλληλα με τις αμιγώς ηλεκτρικές εκδόσεις τους ή και με αυτά που θα δημιουργηθούν αποκλειστικά ως ηλεκτροκίνητα.

Η πλατφόρμα MMA επιτρέπει την εξέλιξη καινούργιων μοντέλων τα οποία μπορούν να είναι είτε εξηλεκτρισμένα είτε αμιγώς ηλεκτρικά, παρέχοντας μεγάλη ευελιξία στην ύπαρξη και στην κατασκευή τους.