Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Παραδόθηκε η τελευταία Bugatti Chiron Super Sport 300+

Ελλάδα 11:48
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Παραδόθηκε η τελευταία Bugatti Chiron Super Sport 300+

ΝΕΑ

Παραδόθηκε η τελευταία Bugatti Chiron Super Sport 300+

ΝΕΑ

Η Bugatti παρέδωσε την τελευταία Chiron Super Sport 300+, κλείνοντας έτσι την παραγωγή του πρώτου αυτοκινήτου με έγκριση τύπου για κίνηση σε δημόσιους δρόμους και τελική ταχύτητα πολύ κοντά στα 500 χλμ./ώρα.

Advertisement
Advertisement

Ολοκληρώθηκε η παραγωγή των 30 αυτοκινήτων της Bugatti Chiron Super Sport 300+ με την τιμή για το κάθε ένα από αυτά να είναι κοντά στα 3,6 εκατομμύρια ευρώ.

Το Super Sport 300+ μπήκε στο Βιβλίο Guinness στα τέλη του 2019, όταν ο επίσημος δοκιμαστής των μοντέλων της Bugatti, πρώην οδηγός αγώνων της McLaren στην κατηγορία των αγώνων αντοχής, Andy Wallace, έφθασε στα 490,484 χλμ./ώρα στο πεδίο δοκιμών Ehra-Lessien της Volkswagen. Για να γίνει αυτό, οι μηχανικοί της Bugatti αύξησαν την απόδοση του W16 με τη χωρητικότητα των 8,0 λίτρων από τους 1.500 στους 1.600 ίππους.

Advertisement
Advertisement

Πέραν της αύξησης της ισχύος κατά 100 ίππους, αλλαγές έχει και το κιβώτιο ταχυτήτων, καθώς και το αμάξωμα, που στη συγκεκριμένη έκδοση έχει επιμηκυμένο πίσω μέρος κατά 25 εκατοστά. Κάπως έτσι και αφού χρησιμοποιηθεί το κλειδί (σε μια ειδική κλειδαριά στο μαρσπιέ) για να απενεργοποιηθεί ο κόφτης στα 380 χλμ./ώρα, η Chiron Super Sport 300+ μπορεί να φτάσει αν ο δρόμος το επιτρέπει, τη μέγιστη ταχύτητά του.

«Στη μακρά ιστορία της Bugatti, υπάρχουν οχήματα που έρχονται να καθορίσουν την εποχή τους. Το κάναμε με τον προσαρμοσμένος για καθημερινή χρήση αγωνιστικό κινητήρα της Type 35, με την Type 41 Royale επαναπροσδιορίσαμε την πολυτέλεια, με την Type 57 SC θέσαμε νέα πρότυπα σχεδιασμού και τώρα με τη Chiron Super Sport 300+, φτάσαμε σε ταχύτητες που από καιρό θεωρούνταν αδύνατες από ένα αυτοκίνητο παραγωγής». είπε ο πρόεδρος της Bugatti, Christophe Piochon. «Τα επιτεύγματά της έχουν εξασφαλίσει τη θέση της στα βιβλία ιστορίας της Bugatti και είμαστε στην ευχάριστη θέση να δούμε και τις 30 Chiron Super Sport 300+ να παραδίδονται σε μερικούς από τους πιο παθιασμένους πελάτες μας».

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Μια σούπερ σπάνια Bugatti Type 57C Atalante του 1938 πωλείται…
Η Rimac προαναγγέλει νέες Bugatti
Μια μοναδική Bugatti Chiron ζωγραφισμένη στο… χέρι

Advertisement