Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πάει και για SUV η Lotus

Ελλάδα 20:55
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πάει και για SUV η Lotus

ΝΕΑ

Πάει και για SUV η Lotus

ΝΕΑ

Πρόσφατα η βρετανική φίρμα ανακοίνωσε την έναρξη της παραγωγής της Evora 400 και στο πλαίσιο αυτό ετοιμάζει ακόμη τρία μοντέλα.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ (carotog@gmail.com)

Όπως ήταν αναμενόμενο η Evora 400 θα αποκτήσει και roadster εκδοχή, η οποία θα εξοπλίζεται με τον ίδιο V6 κινητήρα των 3.500 cc που αποδίδει 405 PS και θα επιταχύνει το αμάξωμα ελάχιστα πιο αργά από τα 4,1 sec, που χρειάζεται το κουπέ. Ελαφρώς μικρότερη θα είναι και η τελική των 300 km/h για το roadster που θα διαθέτει προσθαφαιρούμενη οροφή. Τις δηλώσεις αυτές, έκανε στο Top Gear ο διευθυντής της Lotus, o Jean-Marc Gales, που είπε μεταξύ άλλων πως θα υπάρξει μία ακόμη πιο hardcore εκδοχή της 4-Eleven που θα παρουσιαστεί σε 2-3 χρόνια.

Αυτό σημαίνει πως η νέα 4-Eleven θα αποδίδει περισσότερα από τα 450 άλογα της αγωνιστικής της έκδοσης, ενώ το απόβαρο θα βρίσκεται κάτω από τα 900 kg, με το 0-100 σε λιγότερο από τα 3 sec και την τελική πάνω από τα 290 km/h. Αυτό που είναι πολύ ενδιαφέρον είναι η επιβεβαίωση για την παραγωγή του πρώτου SUV με τα σήματα της Lotus, η οποία έχει προγραμματισθεί το αργότερο το 2020 και θα κατασκευάζεται στην Κίνα. Στην Ευρώπη θα κυκλοφορήσει και με ντίζελ κινητήρα (άγνωστης για την ώρα προέλευσης) και ο Gales είπε πως θα έχει το μέγεθος μίας Porsche Macan. Μάλιστα, ο ιθύνων της Lotus είπε πως «…θα είναι το ταχύτερο και πιο ευέλικτο μοντέλο στην κατηγορία του».

Advertisement
Advertisement