Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Pagani: Η Huayra φεύγει, η C10 έρχεται!

Ελλάδα 7:03
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Pagani: Η Huayra φεύγει, η C10 έρχεται!

ΝΕΑ

Pagani: Η Huayra φεύγει, η C10 έρχεται!

ΝΕΑ

Η στιγμή που η εντυπωσιακή Pagani Huayra θα μας αποχαιρετίσει πλησιάζει.

Advertisement
Advertisement

Αντικαταστάτρια της η C10 που θα μας κάνει γρήγορα να ξεχάσουμε το hypercar που κλείνει δέκα χρόνια ζωής.

Η ιταλική φίρμα βρίσκεται στην τελική ευθεία όσον αφορά την αποκάλυψη του νέου της hypercar, το οποίο και θα αντικαταστήσει την ιστορικής πλέον σημασίας Huayra. Η Pagani επιμένει -για λίγο ακόμη- στον twin turbo V12 της Mercedes-AMG και από ότι φαίνεται θα είναι η τελευταία Pagani που θα φέρει αποκλειστικά κινητήρα εσωτερικής καύσης και δεν θα είναι είτε υβριδική, είτε αμιγώς ηλεκτρική.

Advertisement
Advertisement

Η C10 πιθανότατα θα αποτίνει φόρο τιμής στην Pagani Zonda με κοινά στοιχεία που εστιάζουν στο φαρδύ αμάξωμα, τα οριζόντια χωρισμένα φωτιστικά σώματα εμπρός και τα κάθετα στο πίσω μέρος. Η ακραία και ριζοσπαστική σχεδίαση της C10 θυμίζει έντονα το αμερικάνικο γούστο. Αν και Ιταλίδα προτιμά να αρέσει στους πελάτες της απέναντι πλευράς του Ατλαντικού, μια και η ζήτηση για τη C10 στις ΗΠΑ θα μπορούσε να εξαντλήσει όλη την εκτιμωμένη παραγωγή της.

Αυτή θα περιοριστεί σε 300 μόλις αυτοκίνητα, συμπεριλαμβανομένων των κουπέ και roadster αμαξωμάτων αλλά και ελαχίστων special editions. Οι φήμες κάνουν λόγο μάλιστα για προπώληση ήδη όλης της παραγωγής, αφού η Pagani μετρά αρκετούς εύπορους φίλους που θα ήθελαν να αποκτήσουν το ιταλικό hypercar ακόμη και αν δεν το έχουν δει. Η φίρμα πάντως ισχυρίζεται πως οι εκρηκτικές επιδόσεις της C10 θα προκύπτουν όχι μονάχα από τον πανίσχυρο 6-λιτρο κινητήρα της AMG (η απόδοση του θα είναι πάνω από 600 ίππους) αλλά και από τη μείωση του βάρους.

Advertisement

Για να επιτευχθεί αυτή χρειάστηκε μεγάλη προσπάθεια από τους μηχανικούς, έτσι ώστε να συνδυάζονται επιδόσεις, συμπεριφορά στην πίστα και ασφάλεια σε υψηλό επίπεδο. Η τελευταία Pagani με αυθεντικό χαρακτήρα θα αποκαλυφθεί πλήρως μετά το καλοκαίρι και οι υποψήφιοι -ελάχιστοι μόλις- ιδιοκτήτες θα μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε χειροκίνητο κιβώτιο και σε αυτόματο διπλού συμπλέκτη.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η νέα Pagani Huayra R εντός πίστας (video)
Νέο Pagani Zonda το 2022
Ο Sir Lewis Hamilton πουλάει τη Pagani Zonda 760LH του (+video)