Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Oθόνη 48 ιντσών στο Byton M-Byte (+video)

Ελλάδα 9:53
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Oθόνη 48 ιντσών στο Byton M-Byte (+video)

ΝΕΑ

Oθόνη 48 ιντσών στο Byton M-Byte (+video)

ΝΕΑ

Η κινέζικη start-up εταιρία ηλεκτρικών οχημάτων Byton, στο πλαίσιο της έκθεσης CES στο Λας Βέγκας, αποκάλυψε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το πρώτο της μοντέλο M-Byte που θα διαθέτει μια εντυπωσιακή οθόνη 48 ιντσών.Του ΓΙΑΝΝΗ ΧΑΡΠΙΔΗ

Advertisement
Advertisement

Το M-Byte αναμένεται να μπει στην παραγωγή μέσα στο 2019 και όταν γίνει αυτό θα είναι το πρώτο μοντέλο παγκοσμίως που θα διαθέτει οθόνη 48 ιντσών. Η εν λόγω οθόνη καλύπτει όλη την επιφάνεια του ταμπλό και είναι αντίστοιχη 7 tablet  ή αν θέλετε 24 smartphones. Η τεράστια οθόνη θα απεικονίζει κάθε πιθανή πληροφορία σχετικά με τις λειτουργίες του αυτοκινήτου και θα υποστηρίζει ένα μεγάλο εύρος λειτουργιών του προηγμένου συστήματος πολυμέσων που μεταξύ άλλων θα μπορεί να παρακολουθεί και την υγεία του οδηγού.

Ένα από τα μεγάλα ερωτηματικά είναι κατά πόσο μια τόσο μεγάλη οθόνη θα αποσπά την προσοχή του οδηγού. Σύμφωνα με τους ανθρώπους της Byton δεν υπάρχει τέτοιος κίνδυνος καθώς η θέση και η γωνία της κυρτής οθόνης έχει επιλεχθεί με προσοχή ώστε να μην επηρεάζει το οπτικό πεδίο του οδηγού ενώ η φωτεινότητά της ρυθμίζεται αυτόματα με βάση το υπόλοιπο περιβάλλον.

Trial shop2 copy

Advertisement
Advertisement

Πάντως εκτός από την κεντρική οθόνη στο κέντρο του τιμονιού θα υπάρχει μια ακόμα σταθερή οθόνη αφής 7 ιντσών μέσω της οποίας ο οδηγός θα μπορεί να ελέγχει τις περισσότερες λειτουργίες. Επιπλέον ένα ακόμα touch-pad 8 ιντσών θα υπάρχει στην κεντρική κονσόλα ανάμεσα σε οδηγό και συνοδηγό.

Πέρα από την άκρως εντυπωσιακή οθόνη το M-Byte θα είναι είναι ηλεκτρικό Crossover/SUV με δυνατότητα αυτονομίας οδήγησης επιπέδου 3,  θα έχει ενσωματωμένη τεχνολογία που θα υποστηρίζει δίκτυο 5G και τεχνητή νοημοσύνη ενώ το λογισμικό Byton Byte OS έχει ενσωματωμένη τη εφαρμογή Amazon Alexa.

Θα υπάρχουν δύο εκδόσεις του M-Byte, μια πισωκίνητη με μπαταρία 71 kWh και αυτονομία 400 χιλιομέτρων και μια τετρακίνητη με μπαταρία 95 kWh και αυτονομία 520 χιλιομέτρων ενώ στόχος της εταιρίας είναι η βασική έκδοση να πωλείται στις ΗΠΑ έναντι 45.000 δολαρίων.

Advertisement

Advertisement