Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Όσοι οδηγούν Alfa Romeo είναι πιο… γκαζιάρηδες

Ελλάδα 4:00
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Όσοι οδηγούν Alfa Romeo είναι πιο… γκαζιάρηδες

ΝΕΑ

Όσοι οδηγούν Alfa Romeo είναι πιο… γκαζιάρηδες

ΝΕΑ

Οι οδηγοί της ιταλικής σπορ μάρκας είναι αυτοί που απασχολούν σε μεγαλύτερο βαθμό τα μπλοκάκια της Τροχαίας. Ποια είναι τα μοντέλα που επιλέγουν οι πιο γκαζιάρηδες;

Advertisement
Advertisement

Τους πιο γκαζιάρηδες οδηγούς φαίνεται πως έχει η Alfa Romeo, όπως καταδεικνύει έρευνα που διεξήχθη στις ΗΠΑ από την εταιρεία Insurify.

Κατόπιν της ανάλυσης δείγματος τεσσάρων εκατομμυρίων κλήσεων για υπερβολική ταχύτητα, διαπιστώθηκε πως το 10% των Αμερικανών οδηγών έχει απασχολήσει τουλάχιστον μια φορά τα… μπλοκάκια της Τροχαίας.

Οι οδηγοί, όμως, της Alfa Romeo φαίνεται πως έχουν πιο βαρύ… πόδι από τους υπόλοιπους, διότι κλήση για υπερβολική ταχύτητα έχει λάβει το 14,91% των ιδιοκτητών της. Είναι δηλαδή, κατά 41,45% πιο «ζωηροί», συγκριτικά με τον μέσο όρο.

Advertisement
Advertisement

Όσον αφορά το μοντέλο της ιταλικής σπορ μάρκας που πέφτει συχνότερα στα… χέρια γκαζιάρηδων οδηγών, αυτή είναι η Giulia. Το ποσοστό των ιδιοκτητών της που έχει λάβει κλήση για υπέρβαση των ορίων ταχύτητας είναι 16,35%, όταν της Stelvio φτάνει 12,08%.

Συχνοί παραβάτες των ορίων ταχύτητας είναι και οι οδηγοί της Subaru (12,41%), και ειδικά όσοι βρίσκονται πίσω από το τιμόνι ενός WRX (20,38%).

Advertisement

Βαρύ πόδι έχουν επίσης οι οδηγοί του Golf GTI (15,88%) και της Maserati GranTurismo (13,62%), όταν οι οδηγοί της RAM καταγράφουν 12,3%.

Τέλος, οι πιο εγκρατείς οδηγοί είναι όσοι οδηγούν μοντέλα της Lincoln (8,78%).

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Aston Martin DBS Superleggera Volante VS Bentley Continental GT Convertible
Έτσι θα είναι η μελλοντική Alfa Romeo 6C Vision Gran Turismo
Touring Arese RH95: χειροποίητο supercar με καρδία από Ferrari