Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Όσα αλλάζουν στο ανανεωμένο Hyundai Kona (video)

Ελλάδα 11:45
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Όσα αλλάζουν στο ανανεωμένο Hyundai Kona (video)

ΝΕΑ

Όσα αλλάζουν στο ανανεωμένο Hyundai Kona (video)

ΝΕΑ

Η Hyundai εκσυγχρονίζει το δημοφιλές compact SUV κάνοντάς το ακόμα πιο ελκυστικό.

Advertisement
Advertisement

«Ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει» είθισται να λέγεται συχνά στην αθλητική αργκό. Η συγκεκριμένη φράση φαίνεται πως βρίσκει πρόσφορο έδαφος εφαρμογής και στην περίπτωση του ανανεωμένου Hyundai Kona, το οποίο εδώ και λίγα 24ωρα είναι διαθέσιμο και στην Ελλάδα.

Η διατήρηση των αναλογιών και του σχήματος ναι μεν είναι καταφανής, αυτό, βέβαια, δεν συνεπάγεται απουσία μιας αισθητικής ανανέωσης με φόντο τον εκμοντερνισμό του δημοφιλούς compact SUV.

Με αφετηρία το μπροστινό μέρος, η εξαγωνική γρίλια έχει υποστεί σμίκρυνση εκπέμποντας μια πιο premium αύρα, oι κεντρικοί LED προβολείς είναι καινούριοι, ενώ τα φώτα ημέρας είναι πιο λεπτά.

Advertisement
Advertisement

Αναθεωρημένος είναι και ο προφυλακτήρας, ο οποίος πλέον φέρει ένα περίγραμμα που παραπέμπει σε… ασπίδα, ενώ πιο επιβλητική παρουσία έχουν οι συνορεύουσες με τη γρίλια εισαγωγές αέρα.

Περνώντας στα «πλευρά», αυτά πλέον μπορούν να καλλωπιστούν από ζάντες 16,17 και 18 ιντσών (σ.σ. διαθέσιμες σε όλη την γκάμα), ενώ προσφέρονται και 5 επιπλέον χρώματα αμαξώματος με αποκορύφωμα τοSurfy Blue”.

Advertisement

Αλλαγές παρατηρούνται και στο πίσω μέρος, όπου τα οριζόντια φωτιστικά σώματα ενσωματώνουν νέα γραφικά και τον προφυλακτήρα που υιοθετεί το ίδιο μοτίβο «ασπίδας» με του μπροστινού.

Advertisement

Στο εσωτερικό η κεντρική οθόνης αφής των 10,25 ιντσών είναι ανασχεδιασμένη και φέρει μια οριζόντια και πλατιά διάταξη. Αντίστοιχης διαμέτρου είναι και ο πλήρως ψηφιακός πίνακας οργάνων, ο οποίος σε συνδυασμό με τον ατμοσφαιρικό φωτισμό (ambient light) προσδίδουν στο ανανεωμένο Kona μια μοντέρνα εμπειρία.

Όσοι επιθυμούν να έχουν μια πιο δεσπόζουσα παρουσία στο δρόμο, τότε θα εξυπηρετηθούν από την έκδοση NLine, με τα αντίστοιχα λογότυπα, τις ζάντες 18’’ τύπου “Diamond Cut”, τον μεγάλο διαχύτη στο πίσω μέρος και τη διπλή απόληξη της εξάτμισης, τοποθετημένη στη δεξιά πλευρά.

Στο εσωτερικό του Kona N-Line δεσπόζουν σουέντ ή δερμάτινα καθίσματα και πληθώρα κόκκινων ραφών. Αυτές κοσμούν τα καθίσματα, τον επιλογέα ταχυτήτων και το τιμόνι. Τα δύο τελευταία, παράλληλα, φέρουν το λογότυπο “N”.

Advertisement

Επιπροσθέτως, το ανανεωμένο Hyundai Kona N-Line διατίθεται σε μια μεγάλη γκάμα κινητήριων συνόλων που «παντρεύουν» επιδόσεις και μετριασμό κατανάλωσης και εκπομπών ρύπων.

Στη βάση της γκάμας συναντάται ο νέος 1.000αρης τούρμπο βενζινοκινητήρας T-GDi των 118 ps ο οποίος δύναται να συνδυαστεί με 48βολτη ήπια υβριδική τεχνολογία και μηχανοκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων.

Παράλληλα, η mild hybrid τεχνολογία προσφέρεται ως στάνταρ με τον ντίζελ κινητήρα των 1,6 λίτρων, ο οποίος παράγει 136 ps. Όσον αφορά την κορυφή της γκάμας, εκεί συναντάται ένας turbo βενζινοκινητήρας (T-GDi) 1,6 λτ. με αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη των 7ταχυτήτων ο οποίος αποδίδει 198 ps.

Σημειώνεται πως στην κορυφή της ατζέντας της εταιρείας έχει βρεθεί και η ασφάλεια/υποβοήθηση του οδηγού και στο πλαίσιο αυτό ενσωματώνει κορυφαίες τεχνολογίες, όπως είναι η Lane Following Assist και Blind Spot Collision Avoidance.

Περισσότερες πληροφορίες για το ανανεωμένο Hyundai Kona όπως και τις τιμές του στην ελληνική αγορά θα βρείτε εδώ.

Δείτε το ανανεωμένο Kona, μέσα από το… μικροσκόπιο της Hyundai

Διαβάστε επίσης:

Bayon: Το νέο μικρό SUV της Hyundai

Δοκιμή: Hyundai i10 1.2 84 PS Auto

Hyundai i10: Σε ποια σημεία ξεχωρίζει