Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Μέχρι το 2023 η Volvo θα έχει και μικρό ηλεκτρικό SUV

Ελλάδα 13:51
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Μέχρι το 2023 η Volvo θα έχει και μικρό ηλεκτρικό SUV

Mobility

Μέχρι το 2023 η Volvo θα έχει και μικρό ηλεκτρικό SUV

Mobility

Η Volvo παρουσίασε ήδη το C40 Recharge και σύμφωνα με μία εσωτερική έκθεση, το τμήμα marketing προτείνει, την ένταξη στην γκάμα ενός μικρότερου ηλεκτρικού crossover.

Advertisement
Advertisement

Οι πληροφορίες από το εσωτερικό έγγραφο της Volvo αναφέρουν πως το crossover, θα ανήκει στην κατηγορία «Β» και το όνομά του θα είναι XC20 ή XC30.

Το νέο crossover στοχεύει τα mainstream μοντέλα: Ford Puma, Peugeot e-2008 και Opel Mokka-e . Ωστόσο, είναι πιθανών το XC20 ή το XC30 θα να είναι λίγο πιο πολυτελές και να έχει μια υψηλότερη τιμή εκκίνησης.

Οι προδιαγραφές του (απόδοση και αυτονομία) παραμένουν ένα μυστήριο, αλλά το crossover σε επίπεδο εκκίνησης αναμένεται να προσφέρεται αποκλειστικά με ηλεκτρικό κινητήρα, καθώς η Volvo θα έχει μόνο ηλεκτρικά μοντέλα έως το 2030.

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με πληροφορίες, το XC20 / XC30 θα μπορούσε να έχει κίνηση μόνο εμπρός, καθώς για λόγους οικονομίας θα έχει μόνο έναν ηλεκτροκινητήρα μπροστά. Αυτό θα μπορούσε να περιορίσει την ελκυστικότητα του μοντέλου, αλλά ας μην ξεχνάμε πως και το Mokka-e έχει κίνηση μόνο στους εμπρός τροχούς.

Αν όλα πάνε καλά, το μοντέλο θα κυκλοφορήσει το 2023. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Volvo Hakan Samuelsson είχε πει σε παλαιότερη συνέντευξη πως το νέο crossover θα βασιστεί στην Αρχιτεκτονική Βιώσιμης Εμπειρίας της Geely. Στην ίδια συνέντευξη ο Samuelsson είχε πει: «Νομίζω ότι είναι πολύ πρακτικό και έξυπνο να μοιραστούμε αυτήν την [πλατφόρμα], ώστε να μπορούμε να έχουμε μια δομή κόστους για ένα μικρότερο αυτοκίνητο που είναι πολύ ανταγωνιστικό».

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πανελλήνια Παρουσίαση: Volvo XC40 Recharge
Volvo XC60 Recharge Plug-In: Φινέτσα και δυναμισμός
Volvo XC40 Recharge: Σε ρόλο πρωταγωνιστή με plug-in hybrid και αμιγώς ηλεκτρική έκδοση

Advertisement