Live Κίνηση
Περισσότερα
VOLVO 2021

Volvo XC60 Recharge Plug-In: Φινέτσα και δυναμισμός

Ελλάδα 7:41
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Volvo XC60 Recharge Plug-In: Φινέτσα και δυναμισμός

VOLVO 2021

Volvo XC60 Recharge Plug-In: Φινέτσα και δυναμισμός

VOLVO 2021

Το πιο επιτυχημένο μοντέλο στην γκάμα της Volvo αποκτά μέσω της Plug-in υβριδικής του διάταξης έναν ακόμα πιο upperclass  χαρακτήρα σε συνδυασμό με μία δυναμική αίσθηση καταιγιστικών επιδόσεων.

Advertisement
Advertisement

Αποτελώντας την χρυσή τομή μεταξύ διαστάσεων και πολυτελούς αίσθησης, το Volvo XC60 είναι το πιο δημοφιλές μοντέλο της Σουηδικής εταιρίας σε όλο τον κόσμο, έχοντας κατακτήσει τους πιο απαιτητικούς καταναλωτές αυτής της κατηγορίας οχημάτων. Η έκδοση XC60 Recharge Plug-in έρχεται να τονίσει ακόμα περισσότερο τον κυρίαρχο χαρακτήρα του μοντέλου, με την προσθήκη της ηλεκτροκίνησης να αναδεικνύει στο έπακρο τον premium χαρακτήρα στην άνεση και την μεγάλη ισχύ του συνόλου να εξασφαλίζει μοναδικές επιδόσεις και έναν ιδιαίτερα δυναμικό οδηγικό χαρακτήρα.

Το XC60 RechargePlugin προσφέρεται σε δύο εκδόσεις, την Τ6 με συδυαστική ισχύ στους 340 ίππους και την Τ8 με συνδυαστική ισχύ στους 390 ίππους. Οι επιδόσεις είναι κορυφαίες για αυτοκίνητο της κατηγορίας του με το 0-100 km/h να επιτυγχάνεται σε 5,9” για το Τ6 και σε 5,5” για το Τ8. Αριθμοί εντυπωσιακοί που δείχνουν τις αστείρευτες ικανότητες του αυτοκινήτου και τονίζουν ανάγλυφα την ξεκάθαρα σπορ διάσταση της plug-in υβριδικής προσέγγισης από την Volvo.

Advertisement
Advertisement

Και οι δύο εκδοχές έχουν ως κεντρική κινητήρια μονάδα τον κινητήρα βενζίνης των 1.969 cc που χάρη στην χρήση turbo αλλά και compressor αποδίδει 253 και 303 ίππους αντίστοιχα. Συνδυάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα των 88 ίππων, ο οποίος παίρνει ρεύμα μέσα από μία μπαταρία των 11,6 kW. Η μπαταρία αυτή είναι έξυπνα τοποθετημένη κάτω από το τούνελ της μετάδοσης, κάτι που έχει σαν αποτέλεσμα να μην στερεί πολύτιμο χώρο από τους επιβάτες ή το πορτ-μπαγκάζ.

Περισσότερες πληροφορίες για το μοντέλο θα βρείτε εδώ

Ο ηλεκτροκινητήρας είναι τοποθετημένος στον πίσω άξονα, με αποτέλεσμα το XC60 Recharge Plug-in να αποκτά και χαρακτηριστικά τετρακίνησης. Η μετάδοση της κίνησης γίνεται μέσω ενός πολύ εξελιγμένου αυτόματου κιβωτίου 8 σχέσεων ενώ προσφέρεται και ηλεκτρονικά ελεγχόμενη ανάρτηση η οποία αναβαθμίζει συνολικά την οδηγική εμπειρία με το XC60 Recharge Plug-in.

Advertisement

Η ηλεκτρική αυτονομία μόνο με την χρήση του ηλεκτροκινητήρα φθάνει στα 54 χιλιόμετρα, με την μέση κατανάλωση να κυμαίνεται μεταξύ 2,3 και 2,9 lt/100 km και οι τιμές για το CO2 να βρίσκονται μεταξύ 53 και 66 gr/km με βάση τη νόρμα WLTP. H μπαταρία χρειάζεται γύρω στις πέντε ώρες για φόρτιση σε απλή οικιακή πρίζα, ή περίπου στις τρεις σε ένα wallbox ή και πολύ λιγότερο σε ταχυφορτιστή DC.

Advertisement

Το υβριδικό σύστημα του XC60 Recharge Plug-in διαθέτει πέντε προγράμματα λειτουργίας έτσι ώστε να εξασφαλίζεται κάθε στιγμή η ιδανικότερη συνθήκη ανάμεσα στην οικονομία και την απόδοση αλλά και την ασφάλεια του οδηγού. Το βασικό πρόγραμμα είναι το Hybrid Mode όπου οι δύο κινητήρες, βενζίνης και ηλεκτροκινητήρας, συνεργάζονται με στόχο την βέλτιστη δυνατή απόδοση. Το Pure Mode αφορά την αμιγώς ηλεκτρική λειτουργία, με την τελική ταχύτητα να περιορίζεται στα 125 km/h. Το Power Mode εξασφαλίζει την μέγιστη δυνατή απόδοση, με ανάλογες ρυθμίσεις στο κιβώτιο, το σύστημα διεύθυνσης και την ανάρτηση. Το AWD Mode αφορά την μετακίνηση εκτός ασφάλτου και εξασφαλίζει την καλύτερη συνεργασία μεταξύ των δύο κινητήρων έτσι ώστε να υπάρχει διαρκής πρόσφυση σε κάθε είδους έδαφος.

Περισσότερες πληροφορίες για το μοντέλο θα βρείτε εδώ

Το Off Road Mode δίνει προτεραιότητα στην απόδοση σε πολύ δύσκολα τερέν, και μπαίνει σε λειτουργία μόνο σε χαμηλές ταχύτητες, όταν το αυτοκίνητο χρειάζεται να περάσει ένα πολύ δύσκολο εμπόδιο. Υπάρχει επίσης και το Individual Mode στο οποίο ο χρήστης μπορεί να κάνει συνδυασμούς που επιλέγει με βάση τις ανάγκες του και τις συνθήκες του δρόμου.

Advertisement

Σε όλα τα παραπάνω, προστίθενται και τα προγράμματα Hold και Charge. Στο πρώτο ο οδηγός μπορεί να επιλέξει ένα επίπεδο φόρτισης της μπαταρίας στο οποίο θέλει να παραμείνει σταθερή, ενώ στο δεύτερο ο βενζινοκινητήρας παρέχει μέρος της ισχύος του για να φορτίσει την μπαταρία. Το plug-in υβριδικό σύστημα της Volvo διαθέτει και ανάκτηση της ενέργειας μέσω των φρένων, παρέχοντας την δυνατότητα στον οδηγό να επιλέξει ο ίδιος την έντασή της.

Πέρα από το ιδιαίτερα εξελιγμένο μηχανολογικό υπόβαθρο, το Volvo XC60 Recharge Plug-in αποτελεί μία ακόμα επίδειξη υψηλής αισθητικής αλλά και κατασκευαστικής τελειοθηρίας από την Σουηδική εταιρία. Το αμάξωμα διαθέτει μία επιβλητική παρουσία αλλά χωρίς να χάνει το μυώδες αθλητικό του στιλ, κάτι που τονίζει ακόμα περισσότερο τους ισχυρούς κινητήρες και τις κορυφαίες επιδόσεις.

Αντίστοιχη είναι και η εικόνα στο εσωτερικό, όπου για άλλη μια φορά ένα Volvo ξεχωρίζει για την κομψή σχεδίασή του και την αίσθηση διαχρονικής ποιότητας που εξασφαλίζει στους επιβάτες του. Όλα αυτά σε συνδυασμό μία εξαιρετική επιλογή σε δέρματα και πλαστικά καθώς και μία καθηλωτική απουσία θορύβων, ιδίως όταν κινείται αποκλειστικά με τον ηλεκτροκινητήρα.

Ο εξοπλισμός για την υποβοήθηση του οδηγού και την ασφάλεια των επιβατών βρίσκεται σε ασυναγώνιστα επίπεδα, διαθέτοντας συστήματα όπως το εξελιγμένο Ιntellisafe City Safety, το Pilot Assist με ενεργό cruise control, το Cross Trafic Alert, το σύστημα επιτήρησης τυφλών σημείων (BLiS) για υποβοήθηση στις αλλαγές λωρίδας, καθώς και την εξελιγμένη τεχνολογία Connected Safety μέσω της οποίας υπάρχει αλληλεπίδραση μεταξύ των αυτοκινήτων και προειδοποίηση για επικίνδυνες καταστάσεις.

Παράλληλα το XC60 Recharge Plug-In διαθέτει έναν ψηφιακό πίνακα οργάνων 12,3” και την εξαιρετικής ανάλυσης οθόνη 9.0” του συστήματος Sensus. Από τα ιδιαίτερα στοιχεία του εξοπλισμού ξεχωρίζουν το εξαιρετικό ηχοσύστημα της Bowers & Wilkins με τον αψεγάδιαστο high-end ήχο, το αποκλειστικό σύστημα φιλτραρίσματος του αέρα (πρώτο παγκοσμίως για έλεγχο της ποιότητας του αέρα στο εσωτερικό ενός αυτοκινήτου), την δυνατότητα για ενεργοποίηση του κλιματισμού από απόσταση μέσω της εφαρμογής VolvoOnCall και πολλά ακόμα.

Πληθωρικό σε τεχνολογία, πανίσχυρο αλλά και φροντισμένο έως την παραμικρή λεπτομέρεια με μία φινετσάτη πολυτέλεια, το XC60 Recharge Plug-in καταφέρνει να συνδυάζει οικονομία και κορυφαία απόδοση σε ένα premium SUV που κυριαρχεί στην κατηγορία του. Ένα αυτοκίνητο στην πλήρη ωριμότητά του το οποίο με την προσθήκη της Plug-in υβριδική διάταξης φτάνει και στην απόλυτη κορύφωσή του.

Περισσότερες πληροφορίες για το μοντέλο θα βρείτε εδώ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Volvo XC60 και V60 Polestar Engineered
Volvo XC60: Όλες οι εκδόσεις
Με αναβαθμισμένο infotainment το νέο Volvo XC60