Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Οριστικό τέλος στο diesel

Ελλάδα 18:52
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Οριστικό τέλος στο diesel

ΝΕΑ

Οριστικό τέλος στο diesel

ΝΕΑ

Είχε αποκαλύψει εδώ και καιρό οτι βάζει τέλος στο diesel αλλά τώρα το επισπεύδει κι’ όλας. Τι έρχεται;

Advertisement
Advertisement

Είναι οριστικό. Το τελευταίο Volvo, με κινητήρα diesel, θα παραχθεί στις αρχές του 2024νκαι τέλος…

Η σουηδική φίρμα προχώρησε σε επίσημες ανακοινώσεις, επιβεβαιώνοντας τις προθέσεις της για σταδιακό πλήρη εξηλεκτρισμό της γκάμας της, αλλά επιδεικνύοντας και τη διάθεση να επιταχύνει το χρονοδιάγραμμά της.

Ουσιαστικά, η Volvo επανέλαβε το φιλόδοξο σχέδιό της, για μια αμιγώς ηλεκτρική γκάμα, έως το 2030, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν πρόκειται να ξοδέψει ούτε… κορώνα από τον προϋπολογισμό της, για την ανάπτυξη, από εδώ και στη εξής, κινητήρων εσωτερικής καύσης.

Advertisement
Advertisement

Εν αρχή, στο βωμό, αυτής της αλλαγής στρατηγικής, θα θυσιαστεί το diesel, με την εταιρεία να αναφέρει ξεκάθαρα στην ανακοίνωσή της, ότι στις αρχές του 2024, θα ολοκληρωθεί η παραγωγή των πετρελαιοκίνητων Volvo.

Γρήγορη εξέλιξη, που πάντως δεν αποτελεί έκπληξη, ως προς την κατεύθυνσή της, καθώς από το Νοέμβριο του 2022, η Volvo (με τις «ευλογίες» της μητρικής Geely) είχε πουλήσει το μερίδιο του χαρτοφυλακίου της, για κινητήρες εσωτερικής καύσης, στην Aurobay.

«Τα ηλεκτρικά συστήματα κίνησης είναι το μέλλον μας και ανώτερα από τους κινητήρες εσωτερικής καύσης: παράγουν λιγότερο θόρυβο, λιγότερους κραδασμούς, λιγότερο κόστος συντήρησης για τους πελάτες μας και μηδενικές εκπομπές ρύπων», λέει ο Τζιμ Ρόουαν, Διευθύνων Σύμβουλος της Volvo Cars.

Advertisement

«Είμαστε πλήρως επικεντρωμένοι στη δημιουργία ενός ευρέος χαρτοφυλακίου από premium, πλήρως ηλεκτρικά αυτοκίνητα που προσφέρουν όλα όσα περιμένουν οι πελάτες μας από ένα Volvo – και αποτελούν βασικό μέρος της απάντησής μας στην κλιματική αλλαγή».

 

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Νέος Πρόεδρος για την Volvo Car Hellas – Αποχωρεί ο Νίκος Γιαννουσάς
Οδηγούμε το Volvo EX30 στην Ισπανία
Τα ηλεκτρικά πέρασαν σε πωλήσεις τα diesel!

 

 

Advertisement