Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Opel: Τέλος τα ονόματα των μοντέλων – Έρχονται QR Codes

Ελλάδα 10:17
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Opel: Τέλος τα ονόματα των μοντέλων – Έρχονται QR Codes

ΝΕΑ

Opel: Τέλος τα ονόματα των μοντέλων – Έρχονται QR Codes

ΝΕΑ

Η Opel… πάει σε άλλο επίπεδο την επικοινωνία μεταξύ του οδηγού και των υπόλοιπων χρηστών του οδικού δικτύου, μέσω της σχεδίασης έξυπνων Quick Response Codes. Την αρχή κάνει το Astra;

Advertisement
Advertisement

Την επανάσταση στην αυτοκίνηση κάνει η Opel, η οποία είναι έτοιμη να αντικαταστήσει τα ονόματα των μελλοντικών μοντέλων της, των κινητήρων της, αλλά και τα λογότυπά της με “iQR codes’.

Τα προηγμένα Quick Response Codes της Opel θα εγκαινιάσουν ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία της, ενισχύοντας τις υπηρεσίες αλληλεπίδρασης μεταξύ οδηγού και οχήματος, αλλά κυρίως μεταξύ οδηγού και των υπόλοιπων χρηστών του οδικού δικτύου.

Επί παραδείγματι, οι πεζοί θα μπορούν να επικοινωνούν με τον οδηγό ενός μελλοντικού Opel απλά «σκανάροντας» μέσω του smartphone τους τον κώδικα που θα υπάρχει πάνω στο αμάξωμα. Με αυτό τον τρόπο θα μπορούν να μεταφέρουν ηχητικά και γραπτά μηνύματα τα οποία θα αναπαράγονται στην οθόνη του συστήματος infotainment.

Advertisement
Advertisement

Παράλληλα, τα Opel iQR codes θα συνιστούν ένα πολυλειτουργικό εργαλείο το οποίο θα διευκολύνει την καθημερινότητα του οδηγού, εξοικονομώντας του χρόνου. Για παράδειγμα, ένα κατάστημα service θα μπορεί να ενημερώνει τον οδηγό για το εκάστοτε κόστος απλά μέσω ενός scan πάνω από το iQR code.

Σύμφωνα με την Opel, τα iQR codes αποτελούν ένα αποφασιστικό βήμα προς τη ψηφιακή επανάστασή της και θα δημιουργήσουν ένα κλίμα διαφάνειας μεταξύ του οδηγού και των υπόλοιπων χρηστών, αλλά και ένα περιβάλλον γαλήνης στους δρόμους.

Το πρώτο λογότυπο που μετατράπηκε σε Quick Response Code  είναι εκείνου του Opel Manta GSe ElektroMOD, ενός ηλεκτρικού restomod του εμβληματικού pony car της εταιρείας (Manta).

Advertisement

Την έξυπνη αυτή τεχνολογία θα ενσωματώνει, τέλος, και η νέα γενιά του Opel Astra που θα παρουσιαστεί στο τέλος του έτους.

Καλό μήνα!

Advertisement

Διαβάστε επίσης:
Αποκάλυψη και για το επιβατικό ηλεκτρικό Opel Combo
Ampera: Ο σημαιοφόρος της Opel στην ηλεκτροκίνηση έγινε 10 ετών
Αποκλειστικό: Έτσι θα είναι το νέο Opel Astra