Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Όλες οι καινούργιες πληροφορίες για το νέο Lada Niva

Ελλάδα 21:33
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Όλες οι καινούργιες πληροφορίες για το νέο Lada Niva

ΝΕΑ

Όλες οι καινούργιες πληροφορίες για το νέο Lada Niva

ΝΕΑ

Η Lada υπό τη σκέπη πλέον της Renault-Nissan ετοιμάζει τη νέα γενιά του Niva και πλέον, νέες πληροφορίες από τη Ρωσία μας δίνουν πολλά στοιχεία για το πολυαναμενόμενο νέο μοντέλο. ΣΠΥΡΟΣ ΧΩΤΟΣ (sh@newsauto.gr)

Advertisement
Advertisement

Η νέα γενιά του Niva λοιπόν εξελίσσεται αρκετό καιρό από τη Lada και πλέον, σε ό,τι αφορά στο τεχνικό της κομμάτι, θα βασιστεί πάνω σε πλατφόρμα της Renault-Nissan χωρίς να χάσει τα κορυφαία εκτός δρόμου χαρακτηριστικά της.

Στόχος άλλωστε της Lada είναι το νέο μοντέλο να μην απευθυνθεί μόνο στην αγορά της Ρωσίας, αλλά και σε πολλές χώρες της Ευρώπης και όχι μόνο – οπότε πρέπει να είναι και άκρως ανταγωνιστικό.

Το πάτωμα λοιπόν του νέου Niva αναμένεται να είναι μια διαφοροποιημένη εκδοχή της πλατφόρμας του νέου Dacia Duster, η οποία μεταξύ άλλων έχει πολλά κοινά με το πάτωμα των Renault Kadjar, Nissan Qashqai και X-Trail.

Advertisement
Advertisement

Το σύστημα τετρακίνησης, για λόγους που έχουν να κάνουν και με τον περιορισμό της κατανάλωσης, αναμένεται να είναι το γνωστό αυτόματο σύστημα που διαθέτουν όλα τα παραπάνω μοντέλα, με δυνατότητα κλειδώματος. Προς το παρόν, δεν έχει αποσαφηνιστεί εάν θα υπάρχει η δυνατότητα και υποπολλαπλασιασμού των σχέσεων του κιβωτίου («κοντά»), που θα αυξήσουν περαιτέρω τις εκτός δρόμου δυνατότητες του μοντέλου.

Σε ό,τι αφορά στην εμφάνιση του νέου Niva, σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες από την Ρωσία υπάρχουν κάποιες δυσκολίες ως προς το τελικό του σχήμα. Ο Αρχισχεδιαστής της Lada, Steve Matin, που έχει εκσυγχρονίσει αρκετά τη μάρκα με την προσθήκη ιδίως των Vesta και XRAY στη γκάμα, θέλει το νέο Niva να εκμοντερνιστεί αρκετά, όμως θα πρέπει αυτή η σχεδίαση να είναι συμβατή με το off-road DNA του μοντέλου. Παρακάτω σας δείχνουμε κάποιες πρώτες, ψηφιακά επεξεργασμένες εικόνες του νέου Niva.

Το πως θα είναι το νέο Niva τελικά, αλλά και τι από τα παραπάνω θα ισχύσει για το πάτωμα, την τετρακίνηση κ.λπ. θα το γνωρίζουμε σε λίγους μήνες, αφού είναι δεδομένο ότι το νέο Niva θα παρουσιαστεί μέσα στην επόμενη διετία. Θυμίζουμε, ότι το τωρινό μοντέλο βρίσκεται ουσιαστικά χωρίς αλλαγές από το 1977 στην αγορά, συνεχίζοντας να προσφέρει κορυφαίες εκτός δρόμου δυνατότητες στον ιδιοκτήτη του.

Advertisement

Niva next 640

Niva2 next 640

Advertisement