Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Όλα τα αυτοκίνητα των φοιτητών της Skoda Academy (+video)

Ελλάδα 17:44
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Όλα τα αυτοκίνητα των φοιτητών της Skoda Academy (+video)

ΝΕΑ

Όλα τα αυτοκίνητα των φοιτητών της Skoda Academy (+video)

ΝΕΑ

Συνεχίζεται το σπουδαίο έργο της επαγγελματικής σχολής της Skoda, η οποία επιτρέπει στους σπουδαστές να δημιουργήσουν μερικά εντυπωσιακά πρωτότυπα – Τι περιλαμβάνει το portfolio τους.

Advertisement
Advertisement

Σε κοιτίδα σύγχρονων ιδεών και πρωτοποριακών πρακτικών σχεδίασης έχει εξελιχθεί από το 2000, η επαγγελματική σχολή της Skoda που βρίσκεται στην έδρα της μάρκας στη Mlada Boleslav.

Εκατοντάδες σπουδαστές έχουν την ευκαιρία να μυηθούν στα μυστικά της τσεχικής εταιρείας, και ταυτόχρονα να εφαρμόσουν τις αποκτηθείσες γνώσεις τους στο πλαίσιο της πρακτικής άσκησης που προσφέρει η σχολή.

Κάθε χρόνο, μάλιστα, έχουν την ευκαιρία να δημιουργήσουν ένα one-off μοντέλο, το οποίο θα βασίζεται σε ένα υπάρχον προϊόν της Skoda. Η σχολή ήδη διατηρεί μια πλούσια κληρονομιά, δεδομένου ότι στα 21 χρόνια λειτουργίας της, οι σπουδαστές έχουν φιλοτεχνήσει εφτά μοντέλα, με πιο πρόσφατα το κάμπριο Slavia και το pick-up Mountiaq που χρησιμοποιούν ως βάση τους τα Scala και Kodiaq αντίστοιχα.

Advertisement
Advertisement

Πριν από λίγες μέρες, το ενδιαφέρον στράφηκε στο 8ο κατά σειρά αυτοκίνητο, το οποίο βασίζεται στο Kamiq και αποτελεί το επιστέγασμα της συνεργασίας 25 σπουδαστών. Και όπως μαρτυρά το σκίτσο πρόκειται για μια εξαγριωμένη εκδοχή του μικρού SUV, με εμφάνιση που παραπέμπει σε αγωνιστικό του Rally Dakar.

Το γραμμωμένο καπό, τα φουσκωμένα φτερά, οι μεγάλες ζάντες και η επιβλητική πίσω αεροτομή διαμορφώνουν ένα ιδιαίτερα σπορτίφ αποτέλεσμα, που αναμφίβολα θα ενδιέφερε πολλούς –εφόσον έμπαινε στην παραγωγή.

Advertisement

Όπως, ωστόσο, είθισται, το one-off πρωτότυπο δεν θα διατεθεί στην αγορά. Σε αντίθεση όμως με τα προηγούμενα πρότζεκτ η ομάδα σπουδαστών θα παράγει το όχημα, σε συνεργασία με το αγωνιστικό τμήμα Skoda Motorsport, που εκπροσωπεί την τσεχική εταιρεία στο WRC. Ο αγωνιστικός βραχίονας της Skoda, που φέτος συμπληρώνει 120 χρόνια παρουσίας στον μηχανοκίνητο αθλητισμό, στάθηκε στο πλευρό των σπουδαστών χαράσσοντάς τις απαραίτητες κατευθυντήριες γραμμές.

Advertisement

Η μάρκα δεν έχει ανακοινώσει την ημερομηνία παρουσίασης του μοντέλου, αν και τα προηγούμενα φοιτητικά πρότζεκτ της είχαν συστηθεί στο κοινό στο ετήσιο Φεστιβάλ Worthersee στην Αυστρία που φέτος είναι προγραμματισμένο για τα τέλη Μαΐου.

Όπως προαναφέρθηκε, πρόκειται για το όγδοο κατά σειρά φοιτητικό δημιούργημα της Skoda Academy, μετά τα CitiJet (2014), FUNstar (2015), Atero (2016), Element (2017), Sunroq (2018), Mountiaq (2019) και Slavia Roadster (2020).

CitiJet

Advertisement

FUNstar

Atero

Element

Sunroq

Mountiaq

Slavia Roadster

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Skoda: Ακόμα πιο ισχυρή εντός του VW Group
To καμουφλαρισμένο Skoda Enyaq Coupe iV στους δρόμους (video)
Η Skoda σταματά την έκδοση στέισον της Fabia