Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Skoda: Έρχεται το “μαθητικό” pickup Mountiaq

Ελλάδα 15:39
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Skoda: Έρχεται το “μαθητικό” pickup Mountiaq

ΝΕΑ

Skoda: Έρχεται το “μαθητικό” pickup Mountiaq

ΝΕΑ

Πιστή στο ραντεβού της κάθε χρόνο την τελευταία πενταετία η Skoda ετοιμάζεται να αποκαλύψει το επόμενο concept των μαθητών της με την εταιρία να δίνει προς το παρόν στην δημοσιότητα μόνο το όνομά του: το Mountiaq φαντάζει απόλυτα ταιριαστό για την περίσταση.

Advertisement
Advertisement

 

Κάθε χρόνο από το 2014 η Skoda και οι εκπαιδευόμενοι μαθητές από την ακαδημία της δημιουργούν ένα ξεχωριστό project το οποίο και παρουσιάζουν στο κοινό. Πέρσι την τιμητική του είχε το concept Sunroq, το οποίο βασιζόταν στο Karoq.

Advertisement
Advertisement

Φέτος οι μαθητευόμενοι της Skoda θα παρουσιάσουν στο κοινό ένα δίπορτο pickup μοντέλο που έχουν ονομάσει Mountiaq, το έκτο στη σειρά που παρουσιάζεται. Όπως ίσως να υποννοεί το όνομα του το Mountiaq βασίζεται στο αμάξωμα του Kodiaq. Για να ολοκληρωθεί το project, οι 35 μαθητευόμενοι της Skoda, μεταξύ τους και έξι γυναίκες, ξεκίνησαν να εργάζονται πάνω του τον περασμένο Σεπτέμβρη.

Η αποκάλυψη του pickup θα πραγματοποιηθεί τον επόμενο μήνα από τους ανθρώπους της Skoda, οι οποίοι προς το παρόν μας αναφέρουν τις δεκάδες μετατροπές που χρειάστηκαν να γίνουν για να αλλάξει η μορφή του Kodiaq, μεταξύ των οποίον ήταν και η ενίσχυση της δομής του αμαξώματος (το μεγαλύτερο μέρος της οροφής αφαιρέθηκε), οι μετατροπές που έγιναν στις μπροστινές πόρτες, αλλά και την τοποθέτηση της πίσω πόρτας, στην… καρότσα του πρώην Kodiaq που αποτέλεσε και μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις για τους μαθητευόμενους.

Advertisement

Το pickup των πέντε σχεδόν μέτρων, έχει αποκτήσει παράλληλα και μεγαλύτερους τροχούς, μεγαλύτερο ύψος από το έδαφος αλλά και πολλές “πινελιές” που θα το κάνουν να δείχνει σαφώς πιο σκληροτράχηλο αλλά και εντυπωσιακό. Στο τελευταίο συγκαταλέγεται και η επιλογή για φωτιζόμενη καρότσα.

Περισσότερα για το νέο concept της Skoda τον επόμενο μήνα.

Advertisement