Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Skoda σταματά την έκδοση στέισον της Fabia

Ελλάδα 16:44
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Skoda σταματά την έκδοση στέισον της Fabia

ΝΕΑ

Η Skoda σταματά την έκδοση στέισον της Fabia

ΝΕΑ

Παρά το γεγονός ότι επιβεβαιώθηκε επίσημα από τον CEO της Skoda, Thomas Schafer, τον περασμένο Δεκέμβριο, η τσέχικη αυτοκινητοβιομηχανία φέρεται να ακύρωσε τη νέα έκδοση στέισον του Fabia.

Advertisement
Advertisement

Η Skoda Fabia Combi  ίσως δεν μπει στην παραγωγή λόγω αυστηρών κανονισμών εκπομπών ρύπων, σε συνδυασμό με την εστίαση της εταιρίας στα ηλεκτρικά οχήματα.

Επικαλούμενο το τοπικό πρακτορείο ειδήσεων «CTK», το  site «auto.cz», αναφέρει ότι η διοίκηση της Skoda, έστειλε επιστολή στους υπαλλήλους της ανακοινώνοντας την ακύρωση της παραγωγής του Fabia Combi, εξηγώντας επίσης και το σκεπτικό πίσω από την απόφαση.

«Το εξαιρετικά αυστηρό πρότυπο εκπομπών Euro 7 έχει επιταχύνει δραματικά τη διαδικασία μετασχηματισμού προς την ηλεκτροκίνηση», αναφέρεται στην επιστολή και συνεχίζει: «Έτσι, δεν χρειαζόμαστε μόνο περισσότερα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, αλλά πρέπει επίσης να αποχαιρετήσουμε ορισμένα προϊόντα με κινητήρα εσωτερικής καύσης γρηγορότερα από το προγραμματισμένο. Ως εκ τούτου, αποφασίσαμε να αποχαιρετήσουμε τα μοντέλα κινητήρων εσωτερικής καύσης όπως το Skoda Fabia Combi».

Advertisement
Advertisement

Σήμερα, οι αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν εγκαταλείψει όλες τα supermini Station Wagon, της κατηγορίας «Β», αφού οι αγοραστές συνήθως επιλέγουν 5θυρα μοντέλα και SUV. Ωστόσο, το Fabia Combi αντιπροσώπευε το 34% των συνολικών πωλήσεων του μοντέλου, αποτελώντας ισχυρό «όπλο» για τη νέα γενιά του.

Το Fabia Combi θα μοιραζόταν περισσότερα από τα πάνελ του αμαξώματος και το εσωτερικό του με την τέταρτη γενιά Fabia 2021 που παρουσιάστηκε νωρίτερα φέτος. Αυτό σημαίνει ότι θα προσφερόταν με τους βενζινοκινητήρες 1.0 MPI, 1.0 TSI και 1.5 TSI χωρίς υβριδικές επιλογές.

Advertisement

Εάν οι αναφορές είναι αληθινές, τότε το προηγούμενο Fabia Combi θα είναι το τελευταίο του είδους του όταν τελειώσει η παραγωγή.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Στο τιμόνι της νέας Skoda Fabia
Μάθετε τη νέα Skoda Fabia σε 60 sec (video)
Skoda: Ακόμα πιο ισχυρή εντός του VW Group

 

 

Advertisement