Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Όλα όσα γνωρίζουμε για το νέο Peugeot E-5008

Ελλάδα 2:00
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Όλα όσα γνωρίζουμε για το νέο Peugeot E-5008

ΝΕΑ

Όλα όσα γνωρίζουμε για το νέο Peugeot E-5008

ΝΕΑ

Η γαλλική εταιρία προχωρά με γοργούς ρυθμούς τα σχέδιά της για τον πλήρη εξηλεκτρισμό της γκάμας της με ένα ακόμα μοντέλο στην πιο ανταγωνιστική κατηγορία της ευρωπαϊκής αγοράς.

Advertisement
Advertisement

Η Peugeot ετοιμάζεται για την ηλεκτρική έκδοση του 5008 το οποίο εντοπίστηκε πρόσφατα κατά τη διάρκεια χειμερινών δοκιμών στη χιονισμένη Σουηδία.

Αν και οι λεπτομέρειες για τις αλλαγές στην εμφάνισή του δεν είναι ξεκάθαρες, φαίνεται ότι θα υπάρχουν πιο λεπτοί προβολείς με τεχνολογία LED, νέος προφυλακτήρας εμπρός και μία κλειστή μάσκα.

Διατηρώντας την ελκυστική αισθητική του προηγούμενου μοντέλου, το νέο Ε-5008 θα έχει μια φαρδύτερη πίσω πόρτα, υποδηλώνοντας έναν διευρυμένο χώρο φόρτωσης για τη φιλοξενία μεγαλύτερων αντικειμένων.

Advertisement
Advertisement

Αν και οι λεπτομέρειες σχετικά με τα πίσω φώτα δεν είναι σαφείς, φαίνεται να διαθέτουν στοιχεία LED. Αλλαγές θα υπάρχουν και στο πίσω μέρος με διαφορετικό προφυλακτήρα και διαφορετική διαμόρφωση των φωτιστικών σωμάτων.

Βασισμένο στην πλατφόρμα SLTA Medium που μοιράζεται με το νέο 3008, το Ε-5008 αναμένεται να προσφέρει αυτονομία συγκρίσιμη με το Ε-3008, το οποίο μπορεί να καλύψει έως και 700 χιλιόμετρα με μία μόνο φόρτιση.

Advertisement

Το E-5008 αναμένεται να λανσαριστεί παράλληλα με εκδόσεις με κινητήρα εσωτερικής καύσης, σε συνδυασμό με υβριδική τεχνολογία, έτσι ώστε να γεφυρωθεί καλύτερα η μετάβαση προς την καθαρή ηλεκτροκίνηση.

Στο εσωτερικό αναμένεται να έχει πολλά δάνεια και σχεδιαστικές ομοιότητες με το νέο 3008, διαθέτοντας επίσης και ό,τι πιο σύγχρονο υπάρχει σε συστήματα ψηφιακών τεχνολογιών.

Advertisement

Το ντεμπούτο του E-5008 αναμένεται το 2024, έχοντας ως κύριο στόχο την τεράστια επιτυχία που σημειώνει στην ευρωπαϊκή αγορά το Tesla Model Y.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Δοκιμή: Peugeot 2008 1.2 PureTech 130 PS EAT8
Το Peugeot 208 έγινε και Rallye (+video)
Οδηγούμε το νέο Peugeot E-308 στην Ισπανία

 

Advertisement