Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το Peugeot 208 έγινε και Rallye (+video)

Ελλάδα 22:58
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Peugeot 208 έγινε και Rallye (+video)

ΝΕΑ

Το Peugeot 208 έγινε και Rallye (+video)

ΝΕΑ

Το σπέσιαλ 208 αποτίνει φόρο τιμής στο θρυλικό Peugeot 205 Turbo 16 του 1983.

Advertisement
Advertisement

Οι παλαιότεροι θα θυμούνται το σπέσιαλ 205 Τ16 που κατασκευάστηκε για να μπορέσει να αγωνιστεί στο τότε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ. Το εγχείρημα στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, μιας και το 205 Turbo 16 λατρεύτηκε από το κοινό στις χωμάτινες αγωνιστικές διαδρομές.

Για αυτό λοιπόν, η ελβετική Garages Hotz αποφάσισε στην 40η επέτειο του γαλλικού αγωνιστικού να τιμήσει την ιστορία που έγραψε στα βουνά και τις λάσπες παρουσιάζοντας το Peugeot 208 Rallye.

Ο κινητήρας είναι ο γνωστός τρικύλινδρος turbo των 1,2 λίτρων της Peugeot που αποδίδει 100 ίππους και φυσικά δεν πλησιάζει ούτε στο ελάχιστο τους 520 που έδινε το 205 Turbo 16. Οι ομοιότητες είναι καθαρά αισθητικές.

Advertisement
Advertisement

Για να το κάνουν να μοιάζει με ένα αυτοκίνητο φτιαγμένο για αγώνες, όπως το 205 Turbo 16, οι Ελβετοί αντέγραψαν, αλλά με σύγχρονη φιλοσοφία, τα χρώματα και τη σχεδίαση του παλιού 205 Rallye.

Το λευκό κυριαρχεί σε όλο το περιτύλιγμα, ενώ κοσμεί και τις 16 ιντσών ζάντες από χάλυβα. Οι πινελιές που «φωνάζουν» ράλλυ φαίνονται στις διακριτικές πολύχρωμες ρίγες.

Advertisement

Στο υψηλότερο σημείο του παρμπρίζ, ένα αυτοκόλλητο Peugeot Talbot Sport παραπέμπει στο αγωνιστικό DNA των Γάλλων, θυμίζοντας στους παλαιότερους μία άλλη εποχή που η αυτοκινητοβιομηχανία πρωταγωνιστούσε σε αγώνες.

Advertisement

Το εσωτερικό έχει και αυτό επιθετική και αγωνιστική σχεδίαση. Το ταμπλό και τα πάνελ στις πόρτες έχουν εμφάνιση carbon και κόκκινες ρίγες.

Γενικότερα, το κόκκινο αποτελεί το κύριο χρώμα σε όλες τις μικρές λεπτομέρειες, όπως είναι για παράδειγμα το «Peugeot» που αναγράφεται στο τιμόνι.

Το Peugeot 208 Rallye είναι περιορισμένη έκδοση και διατίθεται μόνο μέσω της ελβετικής αντιπροσωπείας, Garages Hotz με το αντίτιμο των 25.400 ευρώ.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Peugeot 208: Premium γαλλική γοητεία σε τιμή έκπληξη!
Ένα Peugeot 205 αξίας 450.000 ευρώ
To Peugeot 205 GTI «Tolman Edition»!